(StudentTorget.no):

Flesteparten av norske studenter bor i de store byene hvor statistikken for vold, ran og overfallsvoldtekter er høyest. I Oslo alene var det i fjor nesten 5000 voldsepisoder, 869 ran og 51 overfallsvoldtekter. 1302 mennesker ble utsatt for frihetsberøvelse og trusler, ifølge tall fra Oslopolitiet.
 
Sikkerhets-appen «bSafe» er en gratis trygghetsalarm som fungerer både på iPhone og Android-telefoner, som har gjort det mulig å varsle venner eller familie med et enkelt tastetrykk. Nå har utvikleren Silje Vallestad alliert seg med det internasjonale sikkerhetsselskapet G4S for å lage en mer omfattende tjeneste.  
 
– Å gå alene i Oslo om kvelden kan være utrygt, særlig i helgene. Derfor har vi laget en mobil-app med alarmknapp. Trykker du på alarmen, blir nærmeste vekter sendt til stedet der du er, sier hun.
 
 

Døgnbemannet tjeneste

 
Den nye mobilappen «Follow Me Home» er først og fremst laget for å redusere utrygghetsfølelsen blant folk i Oslo, men i praksis vil du kunne bruke alarmkappen hvor som helst i Norge, og i teorien over hele verden.
 
– GPS-en i mobiltelefonen sørger for at G4S alltid vet hvor du befinner deg.  Alarmen er knyttet opp til vår alarmsentral, som er bemannet døgnet rundt hele året. Dersom våre alarmoperatører oppfatter at det foreligger en reell situasjon nøler vi aldri med å varsle politiet, lover kommunikasjonsdirektør Ådne Mauritzen i sikkerhetsselskapet G4S i Norge.
 
Med appen kan du dele posisjonen din med venner og familie. Du får opp et kart som viser hvor alle er. Er du på byen med venner og én av dere blir borte, er det lett å finne igjen vedkommende. Sporingen kan slås av og på når som helst.
 
– Vi ønsker å holde en lav pris på appen, så også ungdom har råd til den.  Abonnementet vil koste 29 kroner i måneden, forteller Silje Vallestad.
 
Som en del av tjenesten starter G4S også opp en tjeneste hvor de følger publikum hjemover gjennom utsatte områder i Oslo sentrum natt til lørdag og søndag. 
 
Vekterne går faste ruter hver time fra klokka 22 til 04 gjennom de mest belastede områdene i Oslo sentrum: Youngstorget til Sofienberg, Oslo City til Tøyen og Universitetets Aula på Karl Johan til Oscarsgate. Gjennom Frognerparken går vekterne begge veier kontinuerlig. Man må ha appen for å se vaktpostene.
 
Du kan laste ned «bSafe»  og «Follow Me Home» i Google Play eller App Store på din Andriod-telefon eller iPhone.
 
(Kilde: Newswire.no)

LES OGSÅ: Gjør deg selv til et «Hard Target»