(StudentTorget.no):

Hver dag er det 200 mennesker som benytter seg av Kirkens Bymisjons gratis måltider i Oslo. Men pågangen er stor, og det er stadig behov for mer.
 
Fredag 7. juni samlet studenter ved Norges Kreative Fagskole (NKF) inn over 11 000 kroner til formålet gjennom en nytenkende digitalkampanje utenfor Oslo City, hvor forbipasserende kunne donere ett måltid (40 kroner) ved å sende en SMS til Kirkens Bymisjon. Til gjengjeld fikk giverne en personlig «Takk for maten-hilsen» på storskjermen utenfor Oslo City. 
 
På storskjermen ble det også vist reklamefilmer laget av NKF-studentene, som viste et nakent og ærlig bilde av hverdagen for mange mennesker i Oslo sentrum. Kampanjen ble også støttet opp med aktivitet på Facebook, Twitter og i andre sosiale medier.
 
Michael Solbakken (23) studerer reklame og merkekommunikasjon ved NKF, og er en av studentene som har jobbet med kampanjen. Han var tydelig fornøyd med det gode resultatet.
 
- Prosjektet på fredag gikk bedre enn jeg kunne forestille meg. På fire små timer viste folk giverglede, og det ble samlet inn 11 000 kroner til de som trenger det. Jeg ble veldig stolt av de flotte folkene som besøkte Oslo City denne dagen, sier han.
 

 

LÆRER GJENNOM PRAKSIS: NKF-student Michael Solbakken sier skolehverdagen på NKF føles mer som en kreativ arbeidsplass enn en skole, med reelle deadlines og utfordringer.

 

Kreativ kommunikasjon er fremtiden

 
Med denne kampanjen ønsker NKF å vise at kreative og gode kommunikasjonsløsninger også kan bidra til å støtte en god sak. Michael Solbakken tror at framtiden innen kreativ kommunikasjon og innsamlingsaksjoner ligger i akkurat slike typer eventer. 
 
- Det å få en total opplevelse av et stunt som dette, på sosiale medier og ute i bylivet, gir oppmerksomhet og interesse i et langt større omfang enn om du kun hadde valgt å gå for en av dem. Det er allerede mange gode eksempler hvor kombinasjonen sosiale medier og reell praktisering har fungert, og jeg tror bedrifter begynner å se kraften av dette mye bedre en før, sier Michael.
 
Markedsdirektør Annelise Kiønig ved NKF er overbevist om at denne typen kampanjer er et effektivt verktøy for å samle inn penger til veldedige formål.  
 
- Dette viser at god og kreativ kommunikasjon også kan bidra til å sette fokus på samfunnsnyttige saker. En viktig del av utdanningen ved NKF er å jobbe med virkelige kunder og reelle problemstillinger, og for våre filmstudenter har det vært ekstra meningsfullt å jobbe med Kirkens Bymisjon som kunde, sier hun.
 
 

 

TAKK FOR MATEN: Pia Ve Dahlen var en av de mange giverne som fikk et personlig takk på storskjermen utenfor Oslo City. 

 

En viktig del av studiehverdagen

 
For studenter er det å jobbe med virkelige kunders problemstillinger en viktig del av studiehverdagen. Studentene syns det er ekstra fint å jobbe med kunder som Kirkens Bymisjon, der deres bidrag faktisk kan være med å gjøre en forskjell for mennesker i en vanskelig situasjon. 
 
For Michael Solbakken har det å jobbe praktisk og med ekte oppdragsgivere blitt til en viktig del av utdanningen. 
 
- Når jeg ser på det skoleåret som akkurat har gått, er jeg klar over at det jeg har gått på er en skole, men det føles nesten mer som en kreativ arbeidsplass, et sirkus med reelle deadlines og utfordringer.
 
Siden han alltid har vært praktisk anlagt, har det alltid føltes litt unaturlig å tilegne seg kunnskap gjennom kun å lese, for så å sitere kunnskapen på prøver og eksamener.
 
- Metoden som fungerer for meg er å lære ved hjelp av bøker og foredrag av de som er der jeg vil være om to år. På NKF setter jeg teorien min i praksis hver eneste dag, og jeg har kanskje min framtidige arbeidsgiver som vil se mitt arbeid, sier Michael. 
 

LES OGSÅ: Auskjonerte bort medstudentene til veldedighet

Trainee Sørvest

AKTIVE STILLINGER:

 

IVAR IKS: Trainee Byggleder / Prosjektleder VA-anlegg

Qualisoft: Trainee Business Consultant

Grensesnitt: Front-End Trainee Utvikler

Conta: Front-End Trainee Utvikler

Flere stillinger vil publiseres fortløpende. 

 

LES MER OM TRAINEE SØRVEST OG SØK HER


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen: