(StudentTorget.no):

Fredag 14. juni åpnet Norges Kreative Fagskole (NKF) i Oslo dørene for å vise frem noen av de beste studentarbeidene fra hver av de 12 utdanningene. For første gang arrangerte de også en prisutdeling, hvor den beste studenten fra hver utdanning ble kåret til «Årets Gullspire».
 
Hovedformålet med arrangementet var å feire avslutningen på to fine skoleår for årets avgangsstudenter, som nå retter blikket mot arbeidslivet og videre studier.
 
Journaliststudenten Elizabeth Næss (23) stilte ut et hovedoppslag som hun skrev for Drammens Tidende under et praksisopphold. Hun syntes det var spennende å få vist frem arbeidet på en såpass stor og godt besøkt utstilling.  
 
- Det er moro å få en slik mulighet til å vise frem noe man har jobbet med og bærer stolthet over å ha produsert. Ikke bare til medstudenter, men familie, venner og bransjefolk. Spesielt bransjefolk. At de får se hva vi er gode for, og kanskje er villige til å ta oss inn i varmen. Det vi alle håper på er jo å bli sett og slippe inn i bransjen med nye ideer, sier hun.
 
 

 

TAKKER FOR SEG: Journaliststudenten Elizabeth Næss synes de to årene på NKF har gått altfor fort, og kunne gjerne gått to år til. (Foto: Ingrid Stakkestad, NKF)

Stolt av medstudentene
 
De flotte NKF-lokalene var for anledningen gjort om til en utstillingsarena som strakk seg over hele tre etasjer. Etter utdelingen av «Årets Gullspirer» fikk de besøkende mulighet til å vandre gjennom de ulike utstillingsrommene, fra fotoutstillingen i første etasje og opp til 3D- og animasjonsutstillingene i tredje etasje. 
 
Blant de besøkende var det også mange av NKF-studentene som benyttet seg av anledningen til å få et innblikk i hva medstudentene hadde jobbet med i løpet av skoleåret. Elizabet Næss synes det var et høyt nivå på arbeidet som ble vist frem, og lot seg imponere av hva medstudentene hadde fått til.    
 
- Jeg blir bare så fryktelig stolt av mine medstudenter når jeg ser arbeidene på utstillingen. Jeg har alltid visst at vi er flinke, men jeg blir stadig overrasket over nivået på produktene som blir presentert. Alle jobber under et enormt tidspress, og det å få se hva alle klarer å skape på den knappe tiden er ikke annet enn imponerende. Det vises så tydelig at alle har store ambisjoner om å lykkes, og at vi alle er veldig stolte av det vi driver med, sier hun.
 

LES OGSÅ: Her er Norges beste studentbedrift 2013

 

 

ÅRLIG BEGIVENHET: Prosjektleder Svein Meek satser på at Avgangsutstillingen og kåringen av «Årets Gullspirer» vil bli en fast tradisjon i årene som kommer.

Vil sette en standard
 
Svein Meek, som til daglig jobber i markedsavdelingen ved NKF, fungerte som prosjektleder for årets avgangsutstilling. Siden han ikke har anledning til å se hva studentene gjør til daglig, syntes han det var ekstra stas å oppleve de kreative arbeidene i en slik setting. 
 
- Jeg synes det var veldig morsomt å gå rundt og se på arbeidene, og det er veldig gøy å få se hva som egentlig foregår. Det er virkelig overraskende å se hvor utrolig bra arbeidene er, og hvor høyt nivået er blant studentene. Det er imponerende å se hvor mye arbeid enkelte legger ned i å få vist hva de faktisk kan, sier han.
 
Prosjektlederen forteller at dette er første gang de arrangerer en slik event, og han syntes det var morsomt å kunne mobilisere såpass mange mennesker og samtidig få det til så bra. Også suksessen med utdelingen av «Årets Gullspirer» inspirerte til å satse på et tilsvarende arrangement neste år.
 
- Tanken med å dele ut Gullspiren er for det første å gi en honnør til dem som har utmerket seg. Vi ønsker også å sette en standard for hva som er et høyt nivå. Vi håper selvfølgelig at ved å gjøre dette hvert år, så skaper vi et slags presedens på at skolen setter dette som et nivå som kan anerkjennes utenfra, forklarer han.
 

LES OGSÅ: Studentprosjekt samlet inn 11 000 til veldedighet

 

 

POPULÆRT ARRANGEMENT: NKF sine lokaler i Kirkegata var fylt av både familie, venner, bransjefolk og andre skuelystne. 

Klar for det som måtte komme
 
For Elizabeth markerte avgangsutstillingen at studietiden ved NKF var over. Hun synes de to årene på journaliststudiene har gått altfor fort, og kunne med glede gått to år til.
 
- Når jeg tenker tilbake har det likevel vært en lang reise, hvor jeg alltid har jobbet mot neste deadline, har utfordret mine personlige grenser, og ikke minst hatt det ufattelig gøy. Det har vært en berg-og-dal-bane, med oppturer og nedturer, og mye hardt arbeid. Likevel har det har vært så trygt å gå på NKF. Der har jeg hatt en hverdag som har vært så grei å forholde seg til, sier hun.
 
Elizabeth og de andre avgangsstudentene går nemlig en spennende tid i møte, uansett om det er de første stegene på karrierestigen som skal forseres, eller om det er mer skole som står på plakaten. Elizabeth er ikke helt sikker på hva som blir neste steg for henne, og tenker at veien får bli til mens hun går. 
 
- Først og fremst vil jeg være på utkikk etter jobber, og skulle ikke det rette tilbudet dukke opp, kan det hende jeg fortsetter på skolebenken noen år til. Jeg har det slettes ikke travelt med å komme ut i arbeidslivet. Friheten man har ved å studere er fantastisk, og jeg vil alltid ha muligheten til å skrive.
 
Selv om veien videre foreløpig ikke er lagt, er hun trygg på at hun vil klare seg fint. Hun velger heller å ta det som en utfordring.  
 
- Nå er det litt skremmende at jeg skal ut i den store verden uten å vite hva jeg har foran meg. Men jeg er ganske sikker på at jeg er klar for det som måtte komme, sier Elizabeth.
 

LES OGSÅ: Se avgangstudentene hylle Volda med musikkvideo

Trainee Sørvest

AKTIVE STILLINGER:

 

IVAR IKS: Trainee Byggleder / Prosjektleder VA-anlegg

Qualisoft: Trainee Business Consultant

Grensesnitt: Front-End Trainee Utvikler

Conta: Front-End Trainee Utvikler

Flere stillinger vil publiseres fortløpende. 

 

LES MER OM TRAINEE SØRVEST OG SØK HER


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen: