(StudentTorget.no):

I Norge kan man ta høyere utdanning ved 84 ulike høgskoler og universiteter i byer over hele landet.
 
Fra Trømsø i nord til Kristiansand i sør finnes det både store byer og små tettsteder som alle kan by på ulike studentmiljøer, fritidsmuligheter og sosiale begivenheter.
 
Vi har snakket med studenter fra hele landet for å undersøke hva som er det beste ved å studere i akkurat deres studentby.
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Alexandra Tenebroso (23) – Tromsø 

 
Profesjonsstudier i psykologi
Universitetet i Tromsø - Norges Arktiske Universitet 
 
- Midnattssol og polarnatt. En liten by stappfull med kulturelle arrangementer og mangfold. Nordlys og naturopplevelser så det holder. Variert kultur, uteliv og aktiviteter i polarsirkelen. 
 
 
 
 

Kristian Glomnes (24) – Volda 

 
Dramateater
Høgskulen i Volda
 
- Volda er ein liten plass, så det blir som ein eigen studentfamilie der ein aldri er aleine. Med mykje aktivitetar, festivalar og frivillige tilbod har ein nokk og bite tenna i. Er du på jakt etter eit godt studiemiljø og tilfredsstille din “sosiale kløe” er Volda den beste studiebygda.
 
 
 

Trond Brynhildsvoll Tenfjord (27) – Trondheim 

Industriell økonomi og teknologiledelse
NTNU Gløshaugen
 
- I tillegg til et sterkt faglig miljø, består Trondheim av svært mange tilflyttere som er ute etter å danne nye relasjoner. Dette har skapt et utrolig allsidig tilbud for utenomfaglig aktivitet!
 
 
 
 

Sondre Åkervik (23) – Bergen 

 
Filosofi
Universitetet i Bergen
 
- Kjensla av at Bergen er så forma av studentane. Byen har ein puls med eit yrande kulturliv, anten det gjeld musikk, kunst eller litteratur. Det er ikkje berre ein by, men ein tilstand i sjela.
 
 
 
 

Camilla Berg Rindahl (25) – Bø 

 
Master i kulturstudier
Høgskolen i Telemark, avdeling Bø
 
- Bø i Telemark har gode kulturtilbud og turmuligheter, så det er ikke rart at høgskolen har valgt å legge studiene som går på kultur, idrett og friluftsliv hit. Bø har alt man trenger og i tillegg er studentene en viktig del av Bø. Det er også et stort pluss at Telemarkforskning holder til her.
 
 
 
 

Kathrine Steinvik (26) – Bodø 

 
Bachelor i eksportmarkedsføring
Universitetet i Nordland
 
- Selv om Bodø ikke er en storby, har du alt du trenger her! Kulturlivet har vært i oppsving i flere år nå, og det er sjeldent en helg uten en konsert det er verdt å dra på. I Bodø er det tilbud for så og si alle, både i regi av skolen og andre. Også er det kjempemasse flotte mennesker, både på og utenfor campus.
 
 
 
 

Helene Meldahl (25) – Stavanger 

Sosiologi
Universitetet i Stavanger
 
- Stavanger er en spennende by, med mange bra kulturtilbud for studenter. Jeg liker også at det er utrolig fine naturområder i nærheten som er perfekte for løping og gåturer. Stavanger bærer preg av å være en storby, men har likevel beholdt litt småbysjarm.
 
 
 
 

Michael Solbakken (23) – Oslo  

 
Reklame og merkekommunikasjon
Norges Kreative Fagskole
 
- Parkene, museene, øl rundt hvert hjørne, mangfoldigheten, tryggheten i 112-bussen som tar deg hjem på natten, By Larm, Øya, alle de små stedene du deler med noen få, Kongen, alle øyeblikkene du deler med folk du ikke kjenner og alle de folkene du vil bli kjent med. Svaret er at Oslo er det beste ved å studere i Oslo.
 
 
 
 

Ragnhild Duserud (21) Blæstad

 
Bachelor i Landbruksteknikk 
Høgskolen i Hedmark 
 
- Studiestedet Blæstad ligger 8 km øst for Hamar by. Jeg trives best på bygda, og det å studere på et gårdsbruk i noe av Norges beste jordbruksområde er helt topp! Dessuten er det kort vei til både Hamar, E6 og togstasjon, så for studenter med landbruksinteresse er Blæstad stedet å studere.
 
 
 
 

Henriette Marie Bårdstu (23) Porsgrunn

 
Gass- og energiteknologi
Høgskolen i Telemark, avdeling Porsgrunn 
 
- Det beste med å studere i Porsgrunn er definitivt studentmiljøet! Det er så motiverende at studentene tar så godt vare på hverandre, i skoletiden og i andre sosiale sammenhenger. Temafester og beerpong-turneringer legger ikke akkurat en demper på stemningen det heller!
 
 
Denne saken ble først publisert i Studentmagasinet Campus #2 2013
 

LES OGSÅ: Her er verdens beste studentbyer