Nye konsept og løsninger skal skapes når den europeiske flyprodusenten Airbus for fjerde gang sparker i gang studentkonkurransen «Fly Your Ideas».

 
Studenter fra norske universiteter og høgskoler har nå muligheten til å være med på å forme fremtidens luftfart og samtidig vinne 30,000 euro. 
 
Målet med Airbus’ konkurranse er å inspirere studenter til å bruke fantasien og utvikle kreative ideer til en mer bærekraftig luftfart. Konkurransen gjennomføres i samarbeid med UNESCO, og er åpen for lag på tre til fem studenter som inngår i et bachelor-, master- eller doktorgradsprogram.
 
Studenter av alle nasjonaliteter og fra alle studieretninger – fra ingeniørstudier til marketing, vitenskap og design – kan delta i konkurransen «Fly Your Ideas». Bidragene som sendes inn må kunne passe inn under en av de seks kategoriene: energi, effektivitet, økonomisk vekst, økt flytrafikk, passasjeropplevelse og samspill med omverden.
 
Deltakerne i «Fly Your Ideas» får muligheten til å jobbe sammen med Airbus-innovatører og få bistand til å utvikle sine ideer i løpet av konkurransen. Laget som går av med seieren får utdelt en premie på 30,000 euro, og Airbus-eksperter vil komme til den respektive skolen for å holde forelesninger og workshops. Andre- og tredjeplass mottar premier på 15,000 euro.
 
De tre tidligere utgavene av «Fly Your Ideas» har til sammen mottatt bidrag fra mer enn 11,000 studenter fra over 600 universiteter og høgskoler i over 100 land. Fjorårets vinner, Team Levar, var en gruppe bestående av fem design-studenter fra Universitetet i Sao Paulo, Brasil, som utviklet en innovativ løsning for lasting og avlasting av bagasje som kan bidra til å redusere den daglige arbeidsmengden til bagasje-ansvarlige på flyplassen.
 
Bidrag til «Fly Your Ideas 2015» kan sendes inn frem til 1. desember 2014, hvorpå de beste bidragene blir valgt ut til neste runde. Fem lag går til slutt videre til finalen, som avholdes på flymessen i Le Bourget i juni 2015.
 
Mer informasjon om registrering og konkurransen finner du på Airbus-fyi.com