(StudentTorget.no):

Arbeiderpartiet vil starte et prøveprosjekt der studentboliger etableres i tilknytning til sykehjem og omsorgsboliger, melder NRK. Forslaget er inspirert av et prosjekt i Nederland, hvor studenter har fått leie bosted på sykehjem og i omsorgsboliger til en rimelig penge, mot at de deltar i sosiale aktiviteter sammen med de eldre beboerne. Nestleder Hadia Tajik i Ap tror en slik ordning kan gagne både studentene og de eldre, og kan motvirke ensomhet.

– Vi tenker at det ligger flere gevinster i dette: Studentene får et rimelig sted å bo, både de eldre og studentene kan ha det kjekt i lag og i tillegg gir det fagfolkene på disse plassene mulighet til å være fagfolk fordi de får frigjort tid og kapasitet, sier nestleder i Arbeiderpartiet Hadia Tajik.

Les også: Bo i båt i studietiden? Dette er måten du gjør det på!

Studentleder positiv

Leder av Studentparlamentet ved Universitetet i Bergen, Håkon Randgaard Mikalsen, tror forslaget kan bidra til å løse problemet med for få studentboliger, men understreker at det er viktig at ikke studentene utnyttes som billig arbeidskraft.

– I dag har vi for få studentboliger, noe som bidrar til økte leiepriser, og lange boligkøer hver høst. Dette kan være med på å bidra til at færre unge mennesker må begynne studietiden sin uten tak over hodet, eller på madrass i en gymsal, sier Mikalsen i en pressemelding.

Henrik Asheim i regjeringpartiet Høyre er også positiv til forslaget, men understreker at det ikke må gå utover kvaliteten på tilbudet til de eldre, og at de studentene som skal flytte inn på eldrehjem faktisk er egnet til å bo der. 

Klikk her for å se studentrabatter i Norge


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: