(StudentTorget.no):

Danmarks Evalueringsinstitutt (EVA) har gjennomført en undersøkelse som viser at studenter som ikke drikker alkohol har større risiko for å droppe ut av studiene enn studenter som drikker. EVA har undersøkt hvilken betydning studiestart har for frafall, og undersøkelsen viser blant annet at alkoholforbruk har en betydning for risikoen for å droppe ut av studiet. Det skriver den danske avisa Politiken.

Sosiale aktiviteter viktig

De studentene som ikke drikker faller oftere ut av utdanningen enn de som inntar moderate mengder alkohol. Dersom du er en lidenskapelig ølhund bør du imidlertid ikke slå deg på brystet med det første. Undersøkelsen viser nemlig også at de studentene som drikker mest har like stor sannsynlighet for å bli en dropout som de som er avholds. 

 

Les også: Studenter lykkeligere av å drikke

- Det gir mening at de som drikker mye har stort risiko for å falle fra. Det kan påvirke deres konsentrasjon og rent sosialt kan det også være uhensiktsmessig, sier prosjektleder for undersøkelsen, Bjarke Tarpgaard Hartkopf til Politiken.

Hartkopf mistenker at avholdsstudentene muligens føler seg mindre sosialt inkludert.

- Mer overraskende er det at de som ikke drikker alkohol er mer tilbøyelig for å droppe ut, sier Hartkopf. En forklaring kan være at de som holder seg unna alkohol kan oppleve å skille seg ut på flere sosiale punkter.

Les også: Unge avholdsfolk har minst sex og venner

Undersøkelsen viser også at lange introduksjoner og fadderuker med sosiale aktiviteter minsker risikoen for at studentene slutter på studiet. Selv om fadderuker er viktig for å unngå at studenter dropper ut, viser undersøkelsen også at flertallet av studentene ønsker at alkohol begrenses i de sosiale arenaene.

Klikk her for å se studentrabatter i Norge


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: