(StudentTorget.no): 

 

Mange sliter med motivasjonen de mørkeste månedene i året, og det kan være tøft å dra igang lesingen når man har kommet ut av rutinene. Men med noen små justeringer kan du fort gjøre dette til den beste tiden på året. Her er noen tips til hvordan du kan gjøre hverdagen i januar litt mer motiverende:

 

Sett deg mål

Nei, vi snakker ikke nyttårsforsetter. All heder til deg som har valgt å sette noen og klart å holde de en uke inn i januar, men ikke undervurder de mindre målene i hverdagen. Kanskje du vil unngå skippertakene du tok i forrige semester, ved å bryte ned semesteroppgaven i mindre arbeidsmål for hver uke? Eller kanskje du vil ta fysisk aktivitet mer seriøst, og lage en vane ut av det ved å sette et mål om å trene x ganger i uka? Uavhengig av hva du ønsker å oppnå denne våren, så hjelper det å sette mindre mål for hver måned, hver uke og hver dag.

 

Les en bok

Det å være student betyr ikke at du må lese pensumbøker 24/7. Det er viktig å ha avbrekk hvor man ikke tvinger seg til å pugge så snart man har litt ledig tid. Et avbrekk fra hverdagen kan også være en roman du leser på vei til universitetet, eller en novelle du drømmer deg vekk med før du legger deg. Det er lite som får opp motivasjonen og arbeidsmoralen like mye som det å lese en bok fra de som har fått det til karrieremessig, enten det er en entreprenør eller CEO av et større selskap som er forfatter.

 

Stå opp samme tid hver morgen

Er du en av de som sliter med å komme deg opp om morgenen? Du vet sikkert at du ikke er alene, men vi har nå vitenskapelig bevis på hvorfor akkurat unge er ekstra «utsatt». Dette kan ha store konsekvenser ettersom evnen til å huske og resonnere svekkes ved for lite dyp søvn, i en aldersgruppe hvor hukommelse og evnen til å lære blir testet på kontinuerlig basis.

 

40% av unge får ikke nok søvn ifølge Matthew Walker, forfatter av Why We Sleep. I tillegg blir unges naturlige døgnrytme ofte forstyrret fordi dyp søvn foregår i de siste timene før man våkner naturlig, i motsetning til voksne som opplever dyp søvn tidligere på natta. Du kan omstille hjernen til å oppleve dyp kvalitetssøvn dersom du legger deg og står opp på regelmessige tidspunkter, gjerne også i helgene. Dersom dette er vanskelig, kan man også fremheve kvalitetssøvn ved å unngå skjermtid to timer før man legger seg. Hvis du starter nå, vil det gi deg uttelling når det nærmer seg eksamen!

 

LES OGSÅ: Tips for en god start på semesteret

 

Test en ny fysisk aktivitet

Enten det er en tur opp til Frognerseteren for å gå på langrenn, en bootcamp time på Barry's, en spinning session på ditt lokale treningsstudio eller en ny lagsport, så kan du få enormt med motivasjon ved å finne gleden av litt treningsvariasjon. Ikke la deg lure av det kalde været – det er en mengde ting man kan finne på både ute og inne hvis man tenker utenfor boksen.

 

Registrer deg til en event og lær noe nytt

Det er lett å miste et langsiktig fokus når man blir oppslukt i pensum og hyppige innleveringer, og ikke minst spørre seg selv «Hvordan har dette noe som helst å gjøre med jobben jeg vil ha om noen år?» Gjør deg selv en tjeneste og let etter en event nær deg eller online, hvor du kan få høre fra folk som jobber i industrien du interesserer deg for. Det kan også være en event som ikke har noe som helst med studiet ditt å gjøre! Det viktigst er at du møter folk så du kan bygge nettverk, utvide sirkelen din til de som har erfaring, unge som brenner for det de gjør, og eldre som kan gi råd og tips når man har mistet motivasjonen. Innovasjon Norge, Web Summit, ulike start-up hubs, Litteraturhuset og karriereevents er gode steder å starte. Sjekk også ut The Art Collective hvor du kan lære om kunst og/eller møte kunstinteresserte på en kveld!

 

Rydd opp i sosiale medier

Hvis halvparten av vennene dine er ute på backpacking denne våren, kan du beregne deg på nok av oppdateringer i feeden din fra varmere strøk som lett kan distrahere deg fra hverdagen her hjemme. Dersom du i tillegg følger hundrevis av influensere som lever livet i Australia, California, Bali, Malaysia osv. (insert dream destination), gjør du det ekstra vanskelig å sette pris på omgivelsene hjemme i Norge. Hvis du er en utenlandsstudent på en paradisøy og leser dette, please ignore. For resten av oss, kan det være lurt å slenge et ekstra øye på profiler her i Norden, som kan inspirere oss til å bruke mer tid ute selv om det er kaldt, utfordre oss selv, teste nye kafeer eller rett og slett le litt ekstra av influenserpresset.

  

Klikk her for å se alle studier i Norge og utlandet

Trainee Sørvest

AKTIVE STILLINGER:

 

IVAR IKS: Trainee Byggleder / Prosjektleder VA-anlegg

Qualisoft: Trainee Business Consultant

Grensesnitt: Front-End Trainee Utvikler

Conta: Front-End Trainee Utvikler

Flere stillinger vil publiseres fortløpende. 

 

LES MER OM TRAINEE SØRVEST OG SØK HER


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen: