Det var ikke bare de første lekene i Oslo, det var også første gang to studentidrettslag samarbeidet om arrangementet.

Med Maren Rygh fra BI Athletics, og Ingvild Vesterhus fra Norges idrettshøgskoles Idrettslag i spissen, planla de to idrettslagene det som skulle bli landets største studentidrettsfestival. Og resultatet skulle vise seg å gå over all forventning.

Å planlegge et så stort arrangement, for over 2000 studenter fra hele landet, midt i en pandemi, har vært en berg-og-dal-bane. Samtidig, har det gjort at vi har måttet tenke nytt, pushe grenser og ta utfordringer på strak arm – gang på gang, sier Rygh.

Studentlekene avholdt konkurranser innenfor totalt 14 idretter.

Startskuddet gikk på Bislett Stadion, med en åpningsseremoni hvor blant annet Erna Solberg, Norges studentidrettsforbund (NSI) og Chris Holsten var på scenen.

Avslutningen ble markert på Meet Ullevål, med bankett og opptreden av Ruben.

 

 

Prosjektlederen er svært stolt over arbeidet som er lagt ned.

For litt over ett år siden, samlet hun fire andre ambisiøse ildsjeler og dannet et hovedstyre som skulle utforme mål, ideer og følgende visjon:

«Vår visjon er å skape et sterkt og samlet studentidrettsmiljø bygget på mangfold, inkludering, bærekraft og idrettsglede».


 

Over 1500 frivillige timer 

En slik begivenhet krever store ressurser og mye planlegging. Alt i alt, ble over 1500 timer lagt ned. Dette fordelt på 80 personer innad i organisasjonen og 140 frivillige under selve lekene.

«I år vil jeg påstå at årets idrettsprestasjon bør gå til Studentlekene Oslo, og alle de frivillige som har stått på for at dette skulle bli mulig», skrev presidenten hos NSI, Adrian Haugen, i et LinkedIn-innlegg. 

En av de som jobbet frivillig var Silje Sitter Harstad. Hun studerer for tiden digital kommunikasjon og markedsføring på Handelshøyskolen BI, og har operert som nestleder for informasjonskomiteen siden i fjor våres.

 

 

Det har krevd mye av fritiden min, med sene kvelder og mange møter. Samtidig, sitter jeg igjen med mye læring, da jeg aldri har vært med på noe lignende før, sier hun. 

Studenten er svært stolt over deltakelsen i organiseringen.

I løpet av det siste året, har hun møtt på mange flinke og engasjerte mennesker, som har lært henne mye om det å drive et stort prosjekt. Sammen har de planlagt, lagt strategier og sørget for alt som bidro til en sømløs gjennomføring av det omfattende programmet.

– Alt i alt, sitter jeg igjen med mye god og verdifull erfaring. Jeg har fått mange nye relasjoner og erfaringen har gitt meg et springbrett videre til nye prosjekter.

Videre, oppfordrer hun andre til å engasjere seg i verv som interesserer dem. Arbeidet gagner ikke bare en selv, man får også bidra til opplevelser for andre.

For Harstad, var studentlekene en ledende vei til erfaring innen både prosjektledelse og idrettsledelse.


 

Suksessen ga mersmak

Den nittende Studentleker er overstått, og stafettpinnen har blitt overlevert til Tromsø.

Våren 2022, vil idrettsarrangementet for alle studenter igjen finne sted. Påmeldingen åpner allerede mandag 18. oktober. 

 

 

Det finnes ikke nok ord for å beskrive hvor stolt, takknemlig og ydmyk jeg er for å ha kunnet lede og jobbe med en så fantastisk gjeng. Måtte dette bli det første av mange Studentleker i Oslo i årene som kommer, sier Maren Rygh.

Etter en så stor suksess, er det kanskje ikke en fjern tanke at vi igjen vil se SL-flagget vaie i hovedstaden om et par år.