Enten du dyrker asfaltjungelens rike kulturtilbud, eller den tradisjonelle hytteturen med familien, så er mulighetene mange til å gjøre det lille ekstra i påsken.

Ferien er en god mulighet til å koble ut, og komme seg litt vekk fra studier, og jobb. Og fjellheimen er for mange et klart svar i denne sammenhengen. I fjor var det nemlig rekordmange unge som valgte å dra til fjells, skriver Den Norske Turistforeningen (DNT).

Mange velger imidlertid å bli hjemme i storbyen og årsaken til dette kan være flere: Kanskje er du nødt til å starte skippertaket frem mot eksamen? Eller har du en deltidsjobb som hindrer deg fra å reise bort med det første?

Påskeferie blir det nok uansett og enten du stikker til fjells eller blir i byen, så har vi har samlet inn en rekke tips som kan bidra til å gi ferien det ekstra lille løftet

 

Fjellpåske med ny vri

For mange er det en tradisjon å reise på fjellet med familien i påsken, men dette ikke den eneste muligheten du har til å fylle lungene med fjell-luft. Det er nemlig mulig å reise til fjells selv for deg som ikke har denne familietradisjonen, eller for deg som gjerne kunne tenke deg å få litt avbrekk fra den tjukke slekta.


Den Norske Turistforeningen er Norges største friluftsorganisasjon. De jobber for å skape et enkelt, aktivt, allsidig og miljøvennlig friluftsliv, og ønsker å bevare naturen og kulturverdiene. DNT har hytter i Oslomarka som er gratis for deg under 27 år, og mer enn 470 hytter i resten av landet, som du kan disponere til halv pris.

En unik mulighet til å få mer ut av påsken er å delta på en av de arrangerte turene til DNT ung. Påsken kan absolutt bli en spennende, minnerik og ikke minst billig opplevelse:

Vinter BaseCamp i Skarvheimen (DNT ung Oslo, 16-20 år) 

Påsketopper i Jotunheimen, 16-20. april (DNT ung Bergen)

Studentpåske Hardangervidda, 21.-25. april (DNT ung Oslo, 19-30 år)  

DNT ung spesialiserer seg på arrangementer tilpasset skoleungdom fra 13-18 år, og studenter fra 19-26 år. De legger vekt på lav pris, og spennende aktiviteter som fjellklatring, rafting og brevandring.

Kristin Krohn Devold, generalsekretær i DNT sier på nettsiden at hun tror påsken i fjellet blir bra, enten det blir mye snø eller ikke.


- Det viktigste er å komme seg ut, kose seg til fjells, og nyte vårsola med eller uten ski. Bruk de mulighetene du har i ditt nærmiljø. Selv håper jeg på shortsføre og sol.

 

Bypåsken

Påskedagen har 35 ulike datoer den kan falle på, fra 22. mars, til 25. april. I år faller påsken sent, og den første sommerdagen med temperaturer på 20 grader har allerede lokket frem sommergleden hos mange.

I byene er det alltid mye som skjer, og det er mange muligheter, selv for deg som tenker at det ikke er noen idé å dra til fjells:

Snøen har smeltet mange steder allerede, så hva med en sykkeltur?

Hva med å se en god film? Kinosalene kan lokke med 10 nye filmer. Bare se her.

Blir det riktig godt og varmt kan kanskje parkene lokke, og med god påskekrim kan du være hvor som helst. 

 

LES OGSÅ: FEM KJENTE FORFATTERE OM SINE PÅSKEFAVORITTER

 

Hva skal du i påsken?

Vi tok turen ut i Oslo, en varm vårdag, og spurte fire ferieklare jenter hva de skal i påsken, og hva de gleder seg mest til.

Gry Thorbjørnsen (28)

Nyter solen på Youngstorget.

- Jeg skal på hytta i Sverige, som er et slags landsted. Det varierer veldig fra år til år hva jeg gjør, men det er deilig å komme seg litt bort. Jeg gleder meg mest til å slappe av.


 

 

 

 

Kristine Vigsnes (23)

Ute og shopper i solen.

- Jeg skal hjem til Kristiansand. Som regel er jeg der eller på fjellet i påsken. Jeg har ingen spesielle påsketradisjoner, men jeg gleder meg mest til å møte venner, feste og bare ha fri.

 

 

 

 

Line Heltne (23)

Shopper med venninner.

- Jeg har egentlig ingen spesiell tradisjon i påsken, men jeg gleder meg skikkelig til å ha fri, og være hjemme.
Det skal bli godt!

 

 

 

 

 

Monica Haugen (22)

Nyter ferie og byliv.

- Jeg er på ferie i Oslo nå, men ellers skal jeg bare jobbe og være hjemme. Vanligvis er jeg på fjellet, men jeg måtte jobbe i år, så jeg gleder meg til alle jeg kjenner kommer hjem.

 

 

 

 

 

 Skal du ha bypåske i år?


Dette skjer i Trondheim:

Omvisning i Nidarosdomen (Hele påsken).

Club Wonderland 24. april årets første party begivenhet Aaron Liberator, CeeJay, NoModE og Zyclone vil gi deg førsteklasses techno. Sted: Blue garden kl 21-03 18 års grense.

Påskeprogram ved vitensenteret 25. april.

RBK-Vålerenga 25. april.

Sjekk ut mer som skjer i Trondheim her

Dette skjer i Bergen:

Gratiskonsert med Übertøs 20.04.2011 kl 22:00, Garage.


Akvariet i Bergen 16-25 april kl 10-18.

Fløibanen man-søn kl 08-23.

Galleri allmenningen tirsdag til lørdag 11-17 (16).

Sjekk ut mer som skjer i Bergen her  

Dette skjer i Oslo:

The Ryan O`Reilly band, tirsdag 19. april kl 19:00, Cafe Yamit.

Big Latin Party MeD Luison & Su Sonora, onsdag 20. April kl 21:30, Rockefeller Music Hall.

VALENTOURETTES speller Jokke på Parkteatret, lørdag 23. april kl 21:00, Parkteateret.

Frank Znort Quartet, søndag 24. april kl 20:00, Blå.

Sjekk ut mer som skjer i Oslo her