Vi gjøre alle tabber, noen er større enn andre, og noen gjør flere enn andre. Men alle må reise seg igjen.

Det er neppe lenge siden du gjorde en eller annen tabbe, og du kan være sikker på at det heller ikke blir lenge til neste gang. Kanskje skjer det allerede på byen i helga, under forelesninga på mandag eller på vei hjem fra skole eller jobb i kveld. Da er det viktig å vite hvordan du skal takle tabbene, og komme deg opp igjen.

Det finnes uendelige måter å tabbe seg ut på, og heldigvis også tre måter for å reise seg igjen. Harvard Business Review har utarbeidet tre steg for å komme seg kjapt opp på bena.

- Innrøm feilen

Legger du deg flat fremskynder du gjenopprettingen. Det kan nok være fristende å dytte tabben over på andre, eller å smyge seg vekk fra den. Men det vil bare gjøre det verre. 

- Le av deg selv

Spøker du med det, gir du også andre tillatelse til å gjøre det samme. Ingen liker folk som tar seg selv for høytidlig. Spesielt hvis det er snakk om ledere.

- Skift tema

De rundt deg vil gjerne prate om tabbene dine i all evighet. Gi tabben den oppmerksomheten den fortjener, men forsøk å skift tema når du når et metningspunkt. Kom deg videre!

Les også: Tre tips for å takle uventede hendelser