(StudentTorget.no):

Onsdag gikk trappeløpet Karrieretrappa av stabelen på  Handelshøyskolen BI i Nydalen i Oslo.

ÅTTE ETASJER: Det var i denne trappa deltakerne konkurrerte.

Dette er en årlig stafett opp spiraltrappa som går over åtte  etasjer på BI hvor forskjellige bedrifter deltar og konkurrerer med hverandre. I år deltok 13 forskjellige bedrifter, i tillegg til BI, BI-studentenes bemanningsbyrå, studentforeningen på BI, SBIO og Studentidretten. Stafetten Karrieretrappable arrangert av Bergensbaneløpet.

Hver lag stilte med to personer, hvor det gjaldt å komme seg raskest opp trappa og sende ned en karabinkrok  på toppen for å veksle med nestemann.

 

God margin

Innledningen var på
åtte heat, deretter kom de seirende lagene til kvartfinalen, semifinalen, og til slutt sto finalen mellom revisjons- og rågivningsselskapene KPMG og Deloitte.

Det var Deloitte som stakk av med seieren, med god margin. Det var to svært fornøyde vinnere som møtte til premieutdeling etterpå.

- Dette kunne jeg fortsatt med hele dagen, forteller Ørjan Ovrid Tistel, han vant sammen med makker Sven Kilander, og sammen slo de konkurrenten KPMG. De hadde da løpt fire ganger hver opp trappa i løpet av formiddagen.

Siden Deliotte kom så bra ut fra andre veksling, fikk Tistel en rolig sisteetappe, og syns ikke dette var noen sak, makkeren var imidlertid noe mer andpusten. 

- Jeg er veldig glad vi er ferdige, og syns dette var nok trening for i dag, sier Kilander.

 

Vandrepokal og egen etappe

HEIAGJENG: Ernst & Young hadde med seg sin egen heiagjeng.

Etter finalen fikk de tre beste lagene komme opp på scenen for å motta gull, sølv og bronsjemedaljer, og vinnerne fikk også en vandrepokal i tillegg til at de får en etappe i løpet oppkalt etter seg.


Mens KPMG tok sølvplassen var det programvareselskapet Unit 4 Agresso sikret seg bronsjemedaljen.

- Det var veldig slitsomt, men også morsomt å delta, forteller Bernt Vemøy og Daniel Kløvstad, som begge jobber med kundeservice i selskapet.

- Har dere trent mye på forhånd?

- Nei, absolutt ikke, vi har valgt trappa isteden for heisen på jobb, men vi holder til å andre etasje, så det er ikke så mye trening å hente, sier Kløvstad.

LES OGSÅ: Linn Skåber - Min studietid - kom inn på Teaterhøyskolen på femte forsøk

 

Utslått

Fjorårets vinner av Karrieretrappa, revisjonsselskapet PricewaterhouseCoopers (PwC), var imidlertid ikke like glade, de ble slått ut i kvartfinalen.

- Vi var sterke i sporet, og hadde trent mye på spesielt vekslingen, men vi øvde på å veksle med erteposer, og her var det en karabinkrok som skulle heises ned, så det funket ikke spesielt bra, forteller Jørgen Tellefsen i PwC.

Vi kjempet til det siste, og og var jevne, vinneren ble faktisk avgjort på fotofinish, men likevel så holdt det ikke, sier makker Shire Standnes.

Ernst & Youngs to deltakere var heller ikke så fornøyde, de ble slått ut av BI i innledningen, og måtte følge resten av løpet på tribuneplass.

- Dette gikk ikke så bra, vekslingen gikk dårlig , selv om vi har trent mye på forhånd var vi rett og slett ikke gode nok, forteller Kristian Dalby og Jens Bjertnes som begge jobber med revisjon i firmaet.