(StudentTorget.no):

Tre norske medisinstudenter har i løpet av fire dager hatt nesten 356.000 visninger av sin versjon av den koreanske musikkvideoen Gangnam Style.
 
De tre sørlendingene studerer til daglig ved Jagiellonian University i Krakow, og har derfor valgt å kalle videoen «Krakow Gangnam Style».
 
- Sangen er ikke så bra, men musikkvideoen er helt fantastisk. De spiller veldig mye på humor og tar seg selv veldig lite seriøst. Det er noe som fenger veldig mange, sier Leif Hynnekleiv til fvn.no.
 
 

Vant filmpris

 
Hynnekleiv har stått for både filmingen og redigeringen, og det er kompisene Aslak Vimme Solhoff og Joakim Bergdal som har hovedrollene i videoen.
 
I løpet av fire korte døgn har deres versjon høstet nesten 356.000 visninger. En respons som ifølge Hynnekleiv er over all forventning. Selv var han litt skeptisk i begynnelsen, men Aslak sa at målet var i alle fall å få 100.000 visninger. Det klarte de lett i løpet av de første 48 timene.
 
Og det er ikke bare på Youtube at filmen har blitt en hit. Den vant også prisen for beste film under årets studentfilmfestival CoperniCam, skriver fvn.no.
 
- Jeg har lagd flere musikkvideoer, men denne videoen er jeg skikkelig stolt av, forteller Hynnekleiv, som har fått mye av sin filminteresse fra sine foreldre, filmskaperne Odd og Grete Hynnekleiv.
 
De tre kameratene brukte seks dager hvor de arbeidet 12-13 timer med filmingen. De fikk også hjelp fra medstudenter, en anatomiprofessor og tilfeldig forbipasserende i Krakow. 
 
Selv snek Hynnekleiv seg til en birolle, som transvestitt på trikken. Hovedrollen overlot han glatt til Bergdal. Han måtte terpe hoftesvingende bevegelser og pugge koreanske gloser slik at han kunne mime teksten prikkfritt i sine scener.
 
De har ingen planer om å legge studiene på hylla som følge av suksessen:
 
- Eh, nei, vi gjør ikke det, men vi tenker helt klart at vi må lage flere videoer sammen, slår han fast.
 

LES OGSÅ: Denne Youtube-hiten førte til jobbintervju