(StudentTorget.no):

Det kan av og til virke som om alle unntatt deg driver med verdifull forskning, lever sunt og tar gode avgjørelser i det akademiske universet.
 
Her er fire akademiske finurligheter fra den siste tiden som beviser det motsatte.
 
 

Venstre-perspektivet

 
I 2012 vant nederland-baserte Anita Eerland, Rolf Zwaan og Tuli Guadalupe «Nobel IG»-prisen i psykologi - en pris for usannsynlig research som deles ut årlig ved Harvard University. Vinner-artikkelen het «Leaning to the Left Makes the Eiffel Tower Seem Smaller». Etter eksperimenter og flere år med research på hvilken effekt kroppsposisjonering har på hvor store ting ser ut, kom forskerne fram til nettopp det - Eiffeltårnet ser mindre ut om du lener deg til venstre. Vi gratulerer.

 

VALGFLESK: Om ordfører Arturas Zuokas ikke vant noen stemmer på dette stuntet, så vant han ihvertfall Nobel IGs fredspris. Klikk på bildet for å se videoen. 

 

 
 
Dårlig taper
 
Noen takler nedturer ganske bra, men den USA-baserte forskeren Rongxiang Xu er ikke en av dem. Han har nemlig gått til søksmål mot Nobelkomiteen for fysiologi og medisin, etter at prisen som Xu selv mener han skulle hatt gikk til John Gurdon og Shinya Yamanaka. Xu mener hans eget arbeid var vel så avgjørende innen stamcelleforskningen, i følge forskerforum.no. Forskeren mener nobelkomiteen har latterliggjort ham og ødelagt hans profesjonelle rykte. Problemet er bare at Xu ikke har publisert noen form for fagfellevurderte forskningsresultater på området.
 
 

Streng parkeringsvakt

 
Ordfører Arturas Zuokas i Vilnius, Litauen ble også kåret til vinner av den trollete «Nobel IG»-prisen. Han fikk fredsprisen for å ha drevet selvstendig forskning på problemet med ulovelig parkerte luksusbiler. Zuokas kom frem til at problemet enkelt kan løses ved å kjøre over bilene med tanks.  
 
 

Ikke alle er fan av «Harlem Shake»


 

HARLEM FAIL: Klikk på bildet for å se «St. Hilda's Harlem Shake», som førte til at bibliotekaren fikk sparken.

 
Dagens siste pris for akademiske fails går til alle som har blitt utvist eller havnet i andre vansker fordi de dro en «Harlem Shake» på arbeids- eller studieplassen. For de som ikke har fått det med seg, er Harlem Shake en absurd dansegreie som har blitt et Youtube-fenomen. Men folk har begynt å gjøre det på upassende steder - og det har fått konsekvenser.
 
En bibliotekar ved St.Hilda’s College på University of Oxford fikk sparken etter å ha filmet en Harlem Shake på skolens bibliotek. Det ble i tillegg utdelt bøter til mange av studentene som deltok, melder the Guardian. Videoen inkluderer blant annet hestemasker og en person som er utkledd som et medlem av den russiske punkgruppa «Pussy Riot». 
 
NRK melder at 15 australske gruvearbeidere har fått sparken etter å ha tatt med seg shaken ned i en gruve. Årsaken var brudd på sikkerhetsreglene. 
 
En student ved University of Alabama risikerer å bli utvist etter at han forsøkte å arrangere verdens største Harlem Shake, melder Daily Mail. Studenten Nojan Radfar hadde delt ut over 400 flyers, og hundrevis av studenter hadde møtt opp for å skape historie da campus-politiet ga stuntet en brå avslutning. Radfar fikk bot og risikerer å bli utvisning fra universitetet. 
 
Har du noen forslag til flere akademiske fails? Legg igjen en kommentar! 
 

LES OGSÅ: Se hvordan Tore Sagen klarte seg som lærer