(StudentTorget.no): 

På den ferske portalen Studiebarometeret.no, som ble lansert mandag, kom det frem at studenter i gjennomsnitt bruker 27 timer i uken på studiene. Dette inkluderer både lesing, oppgaveskriving og forelesninger.
 
Denne statistikken inkluderer riktignok også deltidsstudenter, men flere heltidsstudenter oppgir at kun har syv til åtte timer i uken med undervisning organisert gjennom lærestedet. Noen studenter oppgir at de bruker så lite som 17 timer i uken totalt på studiene. 
 
Kunnskapsministeren mener dette tyder på at det forventes for lite av studentene.
 
– De har mer å gi. Når vi forventer mye av institusjonene, må også institusjonene kunne forvente mer av studentene, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen til DN Talent. 
 
Lederen i Norsk studentorganisasjon (NSO), Ola Magnussen Rydje, var også kritisk til studentenes tidsbruk under sitt innlegg da Studiebarometeret.no ble lansert mandag. 
 
De to er derimot ikke enige om årsaken til hva som er årsaken til dette.
 
– Noen studenter oppga å jobbe 17 timer i uken. Det er altfor lite, og da stilles det altfor lave krav. Men vi skal ikke ignorere at mange studenter må jobbe ved siden av studiene. Vi vil være heltidsstudenter, men rammevilkårene legger ikke til rette for det, sier Rydje. 
 
NSO har lenge kjempet for økt studiestøtte, siden deltidsjobben fører til at mange studenter ikke har mulighet til å studere på heltid.
 
Røe Isaksen mener at jobbing ved siden av studiene kan være en medvirkende årsak, men at det ikke betyr at de ikke har tid til å studere mer. 
 
- Hvis de bruker 17 timer på studier i uken, som noen gjør, kan de jobbe over 20 timer før de når tariffestet arbeidsuke, sier han til DN Talent.
 
 
Hva mener du? Er 27 timer i uken for lite?

LES OGSÅ: Fortsetter kampen for flere studentboliger og økt studiestøtte