(StudentTorget.no):

Forelesninger som stadig blir avbrutt av at folk kommer for sent er ikke bare til irritasjon for foreleseren, men også for de som prøver å følge med.

Er du en av de som til stadighet er den personen som kom «litt for sent» igjen, bør du begynne å revurdere morgenrutinene dine.

Nøkkelordene for en god morgenrutine er tid og planlegging – har du disse på stell er det lite som kan gå galt.

Ifølge nettstedet Business Insider, bør du følge disse rådene hvis du ønsker å ha bedre tid om morgenen:

 

Få nok søvn

Nok søvn er viktig både for vår fysiske og psykiske helse. Får du ikke i deg nok søvn, vil du heller ikke være like effektiv om morgenen. Venn deg til å legge deg tidlig og å stå opp til faste tider – det samme gjelder i helgene, slik at du ikke ender opp med å snu døgnrytmen til uken etter.

Har du forelesning klokken ni om morgenen og må stå opp syv-halv åtte, skjønner du selv at du bør legge deg senest elleve kvelden før.

Får du nok søvn, er du mer konsentrert på starten av dagen og får tingene gjort i tide.

 

Unngå slumreknappen

Selv om fem minutter med ekstra søvn høres deilig ut, vil ikke kroppen kunne gå tilbake i søvnmodus på så kort tid, og du vil bare ende opp med å føle deg enda mer trøtt og uopplagt.

Legg gjerne alarmklokken et lite stykke unna sengen, slik at du faktisk må opp og gå litt for å skru den av. Da er det mindre sjanse for at du utsetter alarmen.

 

LES OGSÅ: Derfor blir du smartere av en liten lur

 

Dusj på kvelden

En dusj om morgenen kan være fint for å våkne opp, men blir fort en tidstyv – særlig hvis du har hår som trenger mye pleie.

Legger du til deg vanen med å dusje før du legger deg derimot, slipper du å vente på at vannet skal bli varmt eller håret blir tørt.

For jenter med kronisk putesveis, anbefales en god tørrshampo og et «anti-frizz» produkt for å få vekk den verste ståpelsen.

Må du absolutt ta en dusj om morgenen, kan du likeså godt pusse tennene og barbere deg samtidig.

- Du må fortsatt bruke tid på å pusse tennene, sikkert for like lang tid, men jeg innbiller meg at jeg bruker et par sekunder mindre på å kunne rense tennene i det rennende vannet fra dusjen, mot å måtte gjøre det samme i vasken senere, forteller Mikey Rox på nettstedet Wise Bread.

 

LES OGSÅ: Klikk her for å se alle studier i Norge og utlandet

 

Planlegg hva du skal ha på deg

Kanskje dette er et jenteproblem, men står man foran klesskapet og har en intern diskusjon med seg selv om hva man skal ha på seg hver morgen, får man fort veldig dårlig tid.

Legger du derimot frem hvilke klær du skal bruke kvelden i forveien, kan du bruke denne tiden på noe mer fornuftig - som frokost.

Mikey Rox anbefaler likeså greit å legge frem antrekk for en hel uke hvis man klarer å være disiplinert nok.

- I løpet av fem dager vil du bruke mer tid på å sette sammen ett enkelt antrekk, enn å planlegge alle på én gang. Som er grunnen til hvorfor du bør planlegge alt du skal ha på deg på søndagen, forteller han.

 

Pakk sekken kvelden i forveien

Noen ganger mistet bussen om morgenen fordi du måtte lete etter husnøklene?

Nøkler, penner, notatbøker og lommebok. De skal alle med før du reiser hjemmefra og da er det greit å vite hvor de ulike tingene ligger.

Pakk sekken før du legger deg med absolutt alt du trenger neste morgen, så slipper du å bruke tid på å løpe panisk rundt i leiligheten fordi du ikke husker hvor du har lagt de fra deg.

 

Lag lunsj på kvelden

Å spise kantinemat hver dag fordi du ikke rakk å lage lunsj blir fort en «lommetyv»

Lager du derimot lunsjen før du legger deg, er sjansene mindre for at du sniker deg bort til butikken rundt lunsjtider og kjøper noe som både er usunt for deg og lommeboken din.

Bruker du kreativiteten vil du raskt oppdage at man kan spise andre ting enn tørre brødskiver med svett gulost. Bruk gjerne rester fra middagen til å lage en god salat, du kan nyte en god lunsj og spare penger.

 

Unngå digital teknologi

Ikke bruk verdifull tid på å snoke rundt i andres statusoppdateringer på Facebook. Vent heller til du sitter på bussen før du begynner å oppdaterer deg på sosiale medier, svare på meldinger eller sjekke nyhetene.

- Når de er avskrudd blir du heller ikke distrahert og du kan bli fortere klar. I tillegg så har du hele dagen på deg til å se på skjermer, fortjener du ikke litt «meg-tid» om morgenen?, sier Rox.

 

Still alarmklokken før tiden

Klarer du allikevel ikke å følge noen av de ovennevnte rådene, bør du begynne å stå opp før om morgenen. Still klokka ett kvarter før enn det du vanligvis pleier og du kan ta deg tid til en rask dusj, krangle med deg selv om hva du skal ha på deg, samt bestemme deg for hva du skal ha til frokost.

 
Trainee Sørvest

AKTIVE STILLINGER:

 

IVAR IKS: Trainee Byggleder / Prosjektleder VA-anlegg

Qualisoft: Trainee Business Consultant

Grensesnitt: Front-End Trainee Utvikler

Conta: Front-End Trainee Utvikler

Flere stillinger vil publiseres fortløpende. 

 

LES MER OM TRAINEE SØRVEST OG SØK HER


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen: