De dagene det ikke frister like mye å sitte hjemme eller på biblioteket, drar mange studenter til kafeer rundt omkring i Oslo. Vi i Studenttorget har vært innom flere kafeer i Oslo for å finne de som er mest studentvennlige. De er mange krav til den perfekte leseplassen. Alt fra stemning, lys, interiør osv. Her er tre anbefalninger til deg som ønsker å ta med studiearbeidet til en kafé. 

 

Tøyen Startup Village

På Tøyen ligger Tøyen Startup Village. Det første som slår deg når du går inn på kafeen er det unike interiøret. Selve kaféområdet har ingen vinduer, men det gjør ingenting. Kafeen er lys og romslig, med store og små bord. I tillegg er det fargerik kunst på alle vegger og avslappende musikk.

 

 

Det er en egen atmosfære på kafeen som gir deg lyst til å jobbe og være kreativ. Det er et sånt sted man ikke vil dra fra. Det hjelper at de i tillegg serverer en fantastisk ismocca. 

 

Pust

På Majorstua ligger Pust. Kafeen er stor og romslig, og det er høyt under taket. Det er en behagelig stemning i kafeen, selv om det sitter folk på alle bord. Enten med familie, i en studiegruppe, eller alene med nesa nedi en bok. Det er mange sitteplasser, men allikevel god plass mellom bordene.

Pust har et stort utvalg kaffe, drikker og diverse bakevarer. I tillegg er personellet imøtekommende og trivelige. Vi tok turen på en søndag. Det var kun ett bord ledig, noe som viser at dette er en plass flere kommer tilbake til. 


 

Godt Brød

På Grünerløkka ligger kafeen Godt Brød. Navnet passer stedet, for her selger de nemlig veldig godt brød. Det er noe spesielt ved å sitte der og arbeide. Det lukter nystekt brød, og stemningen gir deg lyst til å jobbe. Bordene er store, og det er mange sitteplasser. Når været tillater det, er det til og med mulig å sitte i bakgården.

 

 

Hyggelig personell, fin atmosfære og fint interiør gjør at dette er et sted som egner seg godt for studenter, enten om du er alene eller drar med en kollokviegruppe. (Lurt å unngå lunsjtider fa kafeen har mange gjester på denne tiden). 

Omgivelsene kan være avgjørende når man skal arbeide, og disse tre kafeene gir deg det lille ekstra du trenger for å kunne ha en god studieøkt. Sjansen er i alle fall stor for at du kan finne et nytt favorittsted om du besøker en av våre anbefalinger i løpet av studieåret. 

LES OGSÅ: Slik setter du opp en god studieplan