(StudentTorget.no):

Studentersamfundet i Trondheim har siden det sto ferdig i 1929 vært et fast tilholdssted for studenter i Trondheim. Det sylinderformede røde bygget har de fleste både hørt om og sett bilder av, men selv tilbakevendende kunder og medlemmer kan allikevel ikke si at de kjenner det myteomspunnede bygget. 

Adressa.no sender i disse dager en nettserie hvor de byr på en detaljert omvisning på Studentersamfundet. 
 
– Det er mange studenter i Trondheim, og de fleste har et spesielt forhold til Samfundet. Huset byr på mye spennende, og har en del å vise fram som er skjult for mange. Serien er laget for å pirre og informere, og vi tror den har stort seerpotensial, sier journalist Frank Lervik til Under Dusken.
 
 

Noen ting utelates

 
Med alle trappene og rommene fordelt på over 40 ulike plan er lett å gå seg vill i det røde, runde bygget. I den første episoden får man blant annet innsikt i Samfundets toalettdesign og oversikt over de mange trappene ned til Bodegaen. Teaseren for neste episode avslører at handlingen vil dreie seg rundt gjengene og de skjulte skattene som visstnok skal være gjemt på huset. 
 
Journalistene fra Adressa kontaktet styret på Samfundet for å få gjennomført prosjektet, og ble møtt med stor åpenhet og få restriksjoner.  
 
– Jeg tror Samfundet ser det positive i at serien ble laget. De får fremmet huset, og det er en dokumentasjon av stor verdi. Styret ba om å få se gjennom filmen før den ble publisert, for å sjekke at ingenting uheldig ble med, sier Lervik. 
 
Selv om mye kommer med i filmen, legger ikke Samfundets pressesjef Morten Ansteensen skjul på at visse deler av huset er utelatt. 
 
– Huset har rom som inneholder gjenstander vi helst ikke vil ha på film, og disse kommer derfor ikke med. 
Han mener serien kan fremme huset på en annen måte enn som bare et utested. Serien skulle opprinnelig bare filmes som en episode, men ble utvidet til en serie da journalistene så hvor mye materiale de hadde å ta av, sier han til studentavisen Under Dusken.
 

SE FØRSTE EPISODE AV SERIEN HER