Fortell hvordan du angrep et nytt fag/semester

Jeg fant fram til pensumlista og forelesningsplanen i faget. Ofte, var det nok å lese tekstene foreleseren selv hadde foreslått som forhåndslesing til sin forelesning.

Jeg syntes at det gav en god progresjon å prøve å følge forelesningene hver uke.

Jeg prøvde også å tidlig avgjøre hvilke bøker jeg burde kjøpe, og hva jeg kunne printe ut fra nett. Om jeg skulle låne en fagbok, var det lurt å være tidlig ute.

Deretter, satte jeg meg hver ukestart en liten plan om hvilke tekster og kapitler jeg måtte lese den uka.

 

Hva gjorde du når du ikke studerte?

Når jeg ikke studerte, drev jeg med hobbyer og traff venner.

Jeg levde så pass nøkternt at jeg klarte meg med studielånet.

Jeg spilte mye data periodevis og prøvde jeg å jevnlig lese romaner, for at hjernen ikke skulle bli til grøt.

Brukte mye tid på å skrive sanger og å prøve å starte et band, så fikk jeg startet et band. Deretter, gikk det meste av fritiden min til å spille i et studentorkester og i et punkband.

 

Hvordan forberedte du deg inn mot eksamen?

Jeg repeterte pensumtekster og gikk gjennom forelesningsnotatene fra faget i opptil 1-2 uker, alt ettersom hvor vanskelig jeg syntes faget var.

Dagen før eksamen, pleide jeg å slappe av med en god film.

Selve eksamensdagen, startet jeg med en kraftig frokost, gjerne egg og bacon. Det var det beste rådet jeg fikk av foreleseren på ex.phil (som jeg for øvrig koste meg med!)


 

Har du noen verktøy, studieteknikker eller apper du vil anbefale nye studenter å sjekke ut?

Min studieteknikk er å late som at studiet er en jobb.

Jeg forsøkte alltid å studere fra 9 til 4 hver dag, selv om jeg som regel gikk hjem 2 eller 3, siden jeg stort sett hadde lest og skrevet ferdig alt jeg hadde satt meg fore tidligere enn klokka 4.

 

Hvor har veien gått etter studietiden?

Etter bacheloren i historie, begynte jeg på en ny bachelor i Bibliotek- og informasjonsvitenskap, både fordi jeg tror det er det jeg ønsker å jobbe med, og for å bygge en bredere kompetanse.

 

Har studiet gitt deg noen kunnskaper som har vist seg å komme godt med senere i livet?

Studiene lærte meg å være åpen for, og å sette pris på kunst. Heller enn å bare se et bilde og tenke dette liker jeg ikke, så tenker jeg mer på hvorfor har noen laget dette.

Det har hjulpet meg å være mer forståelsesfull og tolerant for alle hendelser og livsvalg som ikke gir noen mening for meg.

Det har lært meg å se at det kan være verdi i ting jeg ikke liker.