(StudentTorget.no):

– De siste årene har antallet norske studenter i utlandet økt hvert eneste år, forteller Marianne Andreassen, administrerende direktør i Lånekassen.
 
Nesten 17 500 norske studenter tok hele utdanningen sin i utlandet forrige undervisningsår, en økning på drøyt 570 studenter.
 
Antallet studenter som velger å ta deler av utdanningen utenfor Norge, har imidlertid gått noe ned de siste to årene. 7 520 delstudenter i 2014–2015 er 220 færre enn året før.
 
Andelen norske studenter med støtte fra Lånekassen som velger å studere i utlandet, holder seg stabil på 15 prosent.
 
– Hele 5 800 studenter valgte i fjor å ta hele eller en del av utdanningen sin i Storbritannia. USA følger på andreplass, men også Danmark, Australia og Polen er populære studieland, sier Andreassen.
 
Økonomi, business, administrasjon og ledelse er det mest attraktive fagområdet for norske gradsstudenter i utlandet, fulgt av medisin og samfunnsfag.
 
– Når det gjelder utdanningsnivå, studerer flertallet av gradsstudentene på bachelornivå. Mens 9 770 tok en bachelor, var det 7 180 gradsstudenter på masternivå, opplyser Andreassen. 
 

Klikk her for å se alle skoler og studier i utlandet

Adlibris: Norges største bokutvalg. Pensumgaranti og fri frakt for studenter. 20 % rabatt på mengder av pensum! Kjøp her

Lensway:
20 % rabatt på alle linser. Kjøp her 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: