(StudentTorget.no):

QS World University Rankings har gjennomført en undersøkelse hvor de har rangert de beste studiebyene. På en solid førsteplass finner man Paris, hvor det er langt billigere å studere enn ved prestisjeskolene i land som England, Australia og USA.
 
Mange av verdens mest profilerte filosofer, teoretikere og forskere har bakgrunn fra de 16 prestisjeskolene i Paris. De best rangerte av disse er ENS Paris, Ecole Polytechnique, Sciences Po og Sorbonne. 
 
I tillegg til økonomiske fordeler, scorer den franske hovedstaden også høyt på livskvalitetsindikatoren. 
 
 

Norge ikke på listen

 
På andreplass ligger London, som rommer ti av verdens beste utdanningsinstitusjoner. I undersøkelsen får London trekk på prisnivået, som gjør det til et dyrt alternativ for utenlandske studenter. Samtidig kan byen by på det beste innen blant annet kultur, sport og business. London er også en god studentby er fordi det er store muligheter innen for kultur, kunst og kreativitet, mener QS Top Universities.
 
Boston ble kåret til den tredje beste byen å studere i. Byen har to av verdens mest kjent universiteter – Harvard og MIT, som er rangert som henholdsvis nummer to og tre på listen over verdens beste universiteter. 
 
Australia har to byer inne på topp ti-lista, med Melbourne og Sydney på en fjerde- og sjette plass. Mellom de to ligger den Østerrikske byen Wien, som er den byen som har scorer høyest på livskvalitet i verden. 
 
På syvende og åttende plass ligger den sveitsiske byen Zürich den tyske hovedstaden Berlin. Dublin i Irland og Montréal i Canada kapret de to siste plassene på topp ti-listen.
 
Norge kom ikke med på listen over de beste studentbyene, sannsynligvis mye på grunn av det høye prisnivået i forhold til resten av verden. De eneste nordiske representantene på listen er Stockholm på en 27. plass, Helsinki på en 33. plass og København 39. plass. Alle disse scorer godt for livskvalitet. Stockholm regnes også som nokså dyr, men gjør opp for det med en livskvalitet som er vanskelig å matche. 
 

LES OGSÅ: Rekordmange nordmenn studerer i utlandet