(StudentTorget.no):

Den 24. oktober ble en kvinnelig norsk utvekslingsstudent overfalt og knivstukket på lesesalen ved University of KwaZulu-Natal i Sør-Afrika, ifølge Sunday Tribune. 
 
Sørafrikanske medier skriver at den norske studenten ble knivstukket i nakken, ansiktet og skuldrene mens hun satt med pc-en på lesesalen.
 
 

Tilbake i Norge

 
Høgskolen i Oslo og Akershus bekrefter overfor Nettavisen at kvinnen er en av skolens studenter, og at hun nå er vel hjemme i Norge. 21-åringens mor reiste til Sør-Afrika etter hendelsen og fulgte datteren hjem søndag.  
 
- Hun kom hjem til Norge igjen søndag, sliten etter reisen. Vi skal etter planen ha et møte med henne tirsdag. Hun har det etter forholdene bra, sier dekan Knut Patrick Hanevig ved Fakultet for lærerutdanning og internasjonalisering ved Høgskolen i Oslo og Akershus til Nettavisen. 
 
Hanevig hevder at knivstikkingen ikke skjedde på en lesesal, men i et vanlig klasserom på skolen hvor hun satt og leste sammen med andre studenter.  
 
Hun er en av tre studenter fra Høgskolen i Oslo og Akershus som studerer i Sør-Afrika, og skulle være der ett semester som en del av sin bachelorutdanning på utviklingsstudier. De to andre norske studentene er fortsatt i Sør-Afrika og skal etter planen være der ut semesteret, opplyser Hanevig til Nettavisen. 
 
Gjerningsmannen, som trolig også er student, mistet pc-en idet han løp fra stedet. Han er foreløpig ikke pågrepet, skriver News 24. 
 
Ifølge en venn av offeret, forholdt gjerningsmannen seg helt taus mens han angrep henne. 
 
- Dette var fullstendig uprovosert. Hun sa til ham at «du trenger ikke skade meg», forteller medstudenten.
 
Dekan Knut Patrick Hanevig sier til Nettavisen at han ikke har informasjon om den mistenkte i saken, og at saken nå blir etterforsket av lokalt politi.