(StudentTorget.no):

Skal du studere i utlandet kan pengestøtte fra Lånekassen komme godt med. Skolepenger skal betales og pensumbøker kjøpes. En svakhet i Lånekassens nye systemer har imidlertid ført til at
rundt 1600 norske utlandsstudenter enda ikke har fått utbetalt penger denne høsten, melder dn.no.

Tekniske årsaker gjør at alle søknader fra utenlandsstudenter må behandles manuelt. Behandlingstiden har derfor blitt lengre og dette har skapt problemer for mange. Flere må ty til oppsparte midler og lån fra foreldre for å finansiere studieoppholdet i mellomtiden.

Regiondirektør i Lånekassen, Chris Eidsaunet, sier til dn.no at de har opplyst søkere om den unormalt lange behandlingstiden. 

- Per definisjon er vi ikke forsinket. Vi gikk tidlig ut og sa at det kunne bli opp mot åtte ukers behandlingstid i år. Dette ble kommunisert på lanekassen.no og på e-post. I tillegg ble studentene som allerede er inne i et studieløp i utlandet bedt om å søke om støtte så tidlig som mulig.

Lånekassens ansatte gjør nå det de kan for å komme gjennom alle søknadene så fort som mulig. Foreningen for utenlandsstudenter, ANSA, er imidlertid ikke fornøyd og refser Lånekassen for forsinkelsen. De mener sene utbetalinger kan få ekstra store konsekvenser for studenter i utlandet siden disse ofte har skolepenger som skal betales allerede i august.

Ifølge Eidsaunet kan studenter som fremdeles venter på penger be om en foreløpig uttalelse fra Lånekassen som bekrefter deres rett til støtte. Denne vil kunne fungere som en garanti for at skolepengene blir betalt når søknaden er ferdigbehandlet.

- Vi opplever dessuten at de aller fleste lærestedene ikke har noen problemer med å skyve på betalingsfristene, sier Eidsaunet til dn.no. 

(Kilde: dn.no)
 

LES OGSÅ: Slik skriver du et godt motivasjonsbrev til søknaden