(StudentTorget.no):

Rangeringen "Best Student Cities " publiseres hvert år av de London-baserte utdanningskonsulentene i Quacquarelli Symonds (QS). 
 
Oslo havnet på en 48. plass i rangeringen, et godt stykke bak København på 20. plass, men foran de andre nordiske hovedstedene Stockholm og Helsingfors, som ikke kom med på listen. Paris toppet listen over verdens beste studentbyer, tett etterfulgt av London, Singapore og Sydney.
 
Men hva er det som skal til for å være en bra studentby? I følge QS er det sammensetningen av blant annet prestisjetunge universiteter, livskvalitet, jobbmuligheter og generelt prisnivå.
 
QS begrunnet Oslos høye rangering med at byen skåret høyt i «Quality of Living», og ble vurdert som en av verdens «mest levelige» byer.
 
- Det er også regelmessig rangert som en av verdens dyreste steder å bo. Men for studenter er det et overraskende rimelig alternativ, takket være det faktum at flertallet av norske universiteter ikke krever skolepenger, verken fra nasjonale eller internasjonale studenter, uttalte representanter fra QS.
 
De beskriver også Universitetet i Oslo og Handelshøyskolen BI i Oslo, som «prestisjetunge» utdanningsinstitusjoner, noe som er et stort pluss i rangeringen.
 

LES OGSÅ: Her er verdens dyreste studieland

 

Verdens 20 beste studentbyer:

 
1. Paris, Frankrike
 
2. London, England
 
3. Singapore, Singapore
 
4. Sydney, Australia
 
5. Zürich, Sveits
 
6. Melbourne, Australia
 
7. Hong Kong, Kina
 
8. Boston, USA
 
9. Montreal, Canada
 
10. Munchen, Tyskland
 
11. Berlin, Tyskland
 
12. San Fransisco, USA
 
13. Toronto, Canada
 
14. Seoul, Sør-Korea
 
15. Wien, Østerrike
 
16. Dublin, Irland
 
17. Tokyo, Japan
 
18. Beijing, Kina
 
19. Auckland, New Zealand
 
20. København, Danmark
 

LES OGSÅ: Her studerer flest norske utenlandsstudenter