(StudentTorget.no):

Dette er det tiende året hvor Financial Times (FT) rangerer de beste europeiske handelshøyskolene gjennom «European Business School ranking». For første gang toppes listen i år med to vinnere: HEC Paris i Frankrike og IE Business School i Spania. 
 
I fjor tapte HEC Paris sin førsteplass fra 2011, men kom i år tilbake til toppen takket være en meget sterk prestasjon i alle aspektene av FT-rangeringene. IE mistet et par plasser i noen deler av rankingen, men kommer i alt høyt nok til å beholde førsteplassen den fikk i fjor.
 
Studentene selv vurderer disse to skolene høyt for kvalitet på undervisere og medstudenter, den internasjonale eksponeringen, det omfattende alumni-nettverket og det ekstremt sterke omdømmet. Det som trakk mest ned var skolenes lave ranking for karrieresentere. 
 
Av de norske skolene er det Handelshøyskolen BI og hovedkonkurrenten Norges Handelshøyskole (NHH) i Bergen som får innpass i den prestisjetunge rankingen. BI går i år frem 18 plasseringer og ligger nå på en 44. plass. NHH faller to plasser fra fjoråret og havnet denne gangen på en 46. plass, og taper dermed den interne konkurransen mellom de norske skolene. 
 

LES OGSÅ: Her er verdens beste studentbyer

 
Kilde: Financial Times. Du kan se hele listen over Europas 75 beste handelsøyskoler her.

LES OGSÅ: Her studerer flest norske utenlandsstudenter