(StudentTorget.no):

Det er ikke til å komme bort fra at det er mer enn bare det rent akademiske som gjør at stadig flere nordmenn velger å ta hele eller deler av utdanningen sin i utlandet.
 
Om det er en pulserende verdensmetropol, spennende nye kulturer eller muligheten for å studere i varmere omgivelser som lokker mest, så er det fullt forståelig – og ikke minst helt forsvarlig. Trivsel er nemlig en svært viktig faktor for å lykkes i studiene.
 
Hvis du trives best på stranden med umiddelbar tilgang til både sjø og paraplydrinker, kan du vurdere å søke deg til ett av disse fem universitetene:

Utsikt fra inngangen ved Hawaii Pacific University

FOTO: Flickr/ Danielle Chang

1. Hawaii Pacific University

Honolulu, USA
 
Dette er et innlysende innslag på listen, ettersom universitet ligger i Honolulu på amerikanernes ferieparadis Hawaii. Det tropiske klimaet og noen av verdens vakreste og mest populære strender, ligger alt til rette for en behagelig studenttilværelse. Hawaii har totalt 1,2 millioner innbyggere, og hovedstaden Honolulu har et meget godt fritids- og kulturtilbud.
 
HPU har et internasjonalt studentmiljø med studenter fra over 100 land. Universitetet har fokus på en praktisk undervisning, og med under 25 studenter i hver klasse får man svært god oppfølging. Skolen har også moderne laboratorier og det siste innen multimedieutstyr.
 
KILROY education er representant for Hawaii Pacific University i Norge. De tilbyr gratis hjelp gjennom hele søknadsprosessen - fra første veiledning og helt fram til studiestart. 


Great Barrier Reef.

FOTO: Thinkstockphotos

2. James Cook University 

Cairns/Townsville, Australia
 
En mer eksotisk studiedestinasjon enn dette skal man lete lenge etter. Den unike beliggenheten gjør at studenter tilgang til både vakre strender, The Great Barrier Reef, en tropisk regnskog, ekte australsk «outback» og tørre savanner. Dette gjør naturligvis universitetet til et populært valg for dem som vil studere ulike retninger innen biologi.  
 
James Cook University er ranket blant de 4 prosent beste universitetene på verdensbasis. De har mer enn 20 000 studenter, hvorav 6000 er internasjonale studenter fra hele verden. 


Studiesenteret ved Gateway College på Bali.

FOTO: Gateway College

3. Gateway College - Bali 

Bali, Indonesia
 
Bali er et mekka for sol, surfing og eksotisk kultur. Gateway College holder til i ferieparadiset Jimbaran. Her finner man en idyllisk hvit sandstrand som faktisk egner seg meget godt for bading, i motsetning til mange indonesiske strender. Langs stranden finner man restauranter og barer, som er et stort trekkplaster på kveldene. 
 
Studiesenteret på Gateway College har flere nye forelesningssaler, eget bibliotek, treningsstudio, kafé og andre fasiliteter. Her finnes det rundt 500 studenter som studerer friidrett, filosofi, kultur, økonomi og journalistikk. 
 
I samarbeid med Høyskolen i Telemark og Høyskolen i Sogn og Fjordane, tilbyr Gateway College studier innen ex.phil/ex.fac, kulturpsykologi, reiselivsledelse, aktivitets- og treningslære (idrett 1), idrettslære (idrett 2), økonomi og administrasjon og fitness.


Den velkjente Santa Monica Beach

FOTO: Thinkstockphotos

4. Santa Monica College

California, USA
 
Santa Monica er en kystby i Los Angeles County som har i underkant av 100 000 innbyggere. Med 325 soldager i året er byen et populært turistmål. Den svært populære stranden, Santa Monica Beach, har en flott beliggenhet. Skolan vid havet i Santa Monica, som är en del av Los Angeles. Populärt av just den anledningen.


En av strendene i Algoa Bay

FOTO: Flickr/ exfordy

5. Nelson Mandela Metropolitan University

Port Elizabeth, Sør-Afrika
 
Universitetet ligger i Port Elizabeth, som er en av de største byene i Sør-Afrika, nesten 50 mil øst for Cape Town. Byen, som har kallenavnet "The Friendly City", strekker seg 16 km langs Algoa Bay, som er en av de største buktene i Sør-Afrika. Dette et populært område blant strand- og vannsportentusiaster. Her tilbys en lang rekke aktiviteter gjennom hele året, spesielt vindsurfing og fiske. Faktisk er Algoa Bay regnes som en av de beste seilesteder i verden. Det er også muligheter for å dykke blant vakre korallrev, skipsvrak og eksotiske fisker.
 
Skolen har 3000 internasjonale studenter fra hele verden, og all undervisning foregår på engelsk.  
 

LES OGSÅ: Full oversikt over utdanningsmuligheter i utlandet