(StudentTorget.no):

I skoleåret 2012/2013 var det hele 16 260 norske studenter som tok hele utdanningen sin i utlandet. Dette tilsvarer en økning på seks prosent fra året før. 
 
 – De siste årene har antallet norske studenter i utlandet økt hvert eneste år, sier regiondirektør Chris A. Eidsaunet, ved utlandskontoret i Lånekassen.
 
Og det er strengt tatt ikke så rart. Norge har en av verdens beste ordninger for studiestøtte – og det gjelder ikke minst for utenlandsstudentene. I tillegg er utenlandsstudier en unik mulighet til å oppleve verden før «voksenlivet» innhenter oss. Tiden utenfor forelesningssalene er nemlig noe man vil huske så lenge man lever.
 
Vi har snakket med ti norske utenlandsstudenter om hva som er deres beste minne fra utenlandsoppholdet.

 

Anikken Barstad Gjeruldsen (22)

Buenos Aires, Argentina
Studerer spansk med spanskamerikansk litteratur ved Universidad de Buenos Aires
 
- Det gode livet på studenthjemmet hvor vi ble introdusert for argentinske matvaner og tradisjoner, fra grillet argentinsk biff til mate-te. Fritiden ble godt brukt til å oppleve det Buenos Aires har å by på: shopping i Palermo, fotballkamper i La Boca, tango og cafeliv i San Telmo og sighsteeing i Recoleta. 
 

LES OGSÅ: Fire studenter om å studere i USA

 
 

Erik Thompson (25)

Stellenbosch, Sør-Afrika
Mastergrad i International Studies ved Stellenbosch University 
 
- Turen opp fjelltoppen Lion's Head i Cape Town. Temperaturen var perfekt, himmelen helt klar, og hvis det ikke hadde vært for de amerikanske utvekslingsstudentene som sa "ehm, like, its like, then I was like", hadde vi nesten kunnet tro at vi var alene på vei mot et hemmelig utsiktspunkt. Med litt forsiktig mugna blåost på kjeksen og en rolig Four Cousins i glasset ble tilværelsen og utsikten riktig så fin. 
 

LES OGSÅ: Her er Europas beste handelshøyskoler 

 
 

Lene Walther Johnsen (22)

Portsmouth, England
Bachelor i Engelsk ved University of Portsmouth
 
- Det må være mitt første møte med landet; Alle jeg traff var utrolig hyggelige og hjelpsomme, og det gjorde at jeg følte meg trygg der selv om jeg dro alene for å studere. Selve studietiden var preget av latter og goodtimes!
 

LES OGSÅ: Dette er de utenlandske skolene med flest norske studenter

 
 

Noor Knudsen (24)

Wollongong, Australia
Grafisk design ved Wollongong University
 
- Å studere i Australia føles som å være på ferie. Jeg elsket å reise langs østkysten, gjennom de mange byene og de ulike statene. I nord finner du et tropisk paradis, der øygruppen «The Whitsundays» er min absolutte favoritt. Vi seilte rundt øygruppen med en båt, og fikk oppleve milevis med urørt og vakker natur.
 

LES OGSÅ: Så mange norske studenter er det i de ulike studielandene

 
 

Laila Matar (28)

Boston, USA
Mastergrad i Public Policy ved Harvard University
 
- Det viktigste skjer ofte utenfor forelesningssalen. Et av mine beste minner fra Harvard er en kveld hvor vi satt på biblioteket for å lese til eksamen neste dag, men i stedet endte opp med å ha en diskusjon helt til neste morgen.  Det kunne gått bedre på eksamen, men til gjengjeld er vi er nå i gang med et spennende bokprosjekt som resultat av den natten.
 

LES OGSÅ: Les mer om Lailas erfaringer fra Harvard University

 
 

Simen Johan Willgohs (26)

Beijing, Kina
Master i Internasjonale Relasjoner ved Tsinghua University
 
- Å gå opp og langs urestaurerte deler av Den kinesiske mur med venner fra ANSA i Beijing. I motsetning til turiststedene så er disse stengte og overgrodde områdene som en vandring gjennom historien.
 

SE VIDEO: Dette tenker arbeidsgiverne om utdanning fra utlandet

 
 

Christian Valsvik (28)

Hoi An, Vietnam
 
- Mine beste minner fra tiden i Vietnam er den unike måten du får oppleve ulike mennesker, kulturer og religioner på ved å snakke med, være med og delta på spennende opplevelser du aldri ville ha opplevd i den vestlige verden. De kulturelle opplevelsene har både åpnet og forandret både verdier og syn på hverdagslige og mer seriøse sider som familie, vennskap og livet. Det å møte mennesker som har helt annerledes utgangspunkt og perspektiver på livet er sterkt og lærerikt.
 

LES OGSÅ: Reisebrev fra norske studenter i Storbritannia

 
 

Ingrid Alice Pauchon (23)

Montréal, Canada
Master i Økonomi ved Université de Montréal
 
- Jeg har mange gode minner herfra. Det beste må være da jeg tok turen til Whistler i februar for å stå på ski og være med på ANSA Canada sine vinterleker.
 

SE VIDEO: Norske utenlandsstudenter gir tips til deg som vurderer utlandet

 
 

Kristoffer Kinge (23)

León, Nicaragua
Spansk og Latinamerikastudier gjennom Kulturstudier ved Universidad Nacional Autonoma de Nicaragua 
 
- Samtalene med vår fantastiske nicaraguanske spansklærer Dilcia. Hun tok oss tålmodig og entusiastisk med inn i den nicaraguanske kulturen og folkesjelen gjennom tekster, musikk, mat og dans, og var tydelig stolt av oss hver gang vi forsto en ny strofe.
 

LES OGSÅ: Slik velger du riktige utenlandsstudier

 
 

Åshild Wergeland Skarre (23)

Pondicherry, India
Freds- og konfliktstudier ved Kulturstudiers studiesenter i Pondicherry
 
- Et av mine beste minner fra tiden i India er fra en av de første dagene hvor vi fikk omvisning på skoleområdet og gikk ned til stranden. Jeg husker at jeg tenkte "fin strand, fint vann". To nepalske gutter i klassen stoppet opp og hadde de største smilene. De så havet for første gang i sitt liv.
 
 
Denne saken ble først publisert i Campus #2 2013
 

LES OGSÅ: Her vil næringslivet at du tar utenlandsstudiene