(StudentTorget.no):

Stadig flere velger å se til utlandet når de vil studere, og heldigvis er mange av høyskolene og universitetene godkjent av Lånekassen. Skal du søke om støtte til utdanning i utlandet for første gang, er det viktig at du husker på disse tingene:
 
 

Generell studiekompetanse

Det er viktig at du legger ved vitnemål fra videregående skole eller annen bekreftelse som viser at du har oppnådd generell studiekompetanse i Norge.
Er du usikker på om du har oppnådd generell studiekompetanse, eller vet at du mangler visse fag, kan du ta kontakt med Samordna opptak om hvordan du skal gå frem.
 
Skal du derimot studere innenfor Norden, slipper du å sende inn bekreftelse til Lånekassen om at du har generell studiekompetanse når du skal søke om støtte.
 
 
Endelig opptak og skolepenger
 
Har du kommet inn på en skole i utlandet, er det viktig å merke seg forskjellen på betinget opptak og endelig opptak (unconditional offer). 
 
Har du fått brev fra skolen om at du kommer inn mot at du oppfyller visse kriterier - som utført engelsk språktest (IELTS/ TOEFL), må dette gjøres og godkjennes av skolen før du kan søke om støtte fra Lånekassen.
 
Har du fått et brev fra lærestedet om endelig opptak (unconditional offer), skal brevet inneholde en bekreftelse om at du har blitt tatt opp ved studiet, informasjon om når studiet starter og hvor lenge det varer, samt informasjon om semesteravgift og betalingsinformasjon.
 
 
Sjekkliste:
 
- Vitnemål fra videregående skole eller annen bekreftelse som viser at du har oppnådd generell studiekompetanse i Norge.
 
- Endelig opptaksbrev (unconditional offer) fra skolen du søker støtte til.
 
- Bekreftelse som viser hvor mye du skal betale i skolepenger.
 
 
Les mer om innsending av dokumentasjon til støtte hos Lånekassen her.
 


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: