Det er mange spørsmål som skal besvares før du begir deg ut på nye eventyr som utenlandsstudent. Bruk denne listen til å sjekke om du har kontroll før avreise.
 

Er studiet godkjent i Norge?
Sjekk hjemmesiden til NOKUT:

www.nokut.no
Sjekke hjemmesiden til Lånekassen:

www.lanekassen.no


Har du forsikring?
Flere selskaper tilbyr gunstige studentforsikringer:
ANSA:
www.ansa.no
Europeiske reiseforsikring:
www.europeiske.no
Gjensidige reiseforsikring:
www.gjensidige.no

 

Bør du melde flytting?
Skal du studere utenfor Norden, holder det å melde midlertidig bostedsforandring til Posten. Skal du studere i Danmark eller Sverige, må du ha personnummer fra ett av disse landene for å avlegge eksamen. Dermed må du også melde flytting.


Har du gyldig pass/visum?
Les mer på Utenriksdepartementets land- og reiseinformasjon: www.landsider.no

 


Har du en egnet bankløsning?
ANSA har et eget kundeprogram tilrettelagt for studenter i utlandet. Sjekk også etter om din bank har en gunstig avtale for deg.


Har du undersøkt bostedsforholdene ved din nye studieplass?
Sjekk om det lønner seg med hybel på skolen eller bo i kollektiv med medstudenter. Få råd og tips fra andre norske studenter som har studert eller studerer på din nye skole.


(Kilde: ANSA)


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: