(StudentTorget.no):

I dag finnes det ikke noe utdanningstilbud for deg som ønsker å studere kiropraktikk i Norge. De fleste norske studenter drar til Danmark, Storbritannia, USA eller Australia for å utdanne seg. 

Nå kan det derimot bli en endring på dette. Fredag la regjeringen fram sin stortingsmelding «Utdanning til velferd», som omhandler fremtidens utdanning innenfor sosial- og helsefag i Norge. Her ble det foreslått at Norge bør få kiropraktorutdanning, skriver Stavanger Aftenblad.  

- Vi ønsker å legge til rette for en kiropraktorutdanning i Norge, sier statsråd for forskning og høyere utdanning, Tora Aasland (SV).

Men når denne utdanningen eventuelt blir opprettet vet man foreløpig ikke. 

- Det er litt for optimistisk å tro at utdanningen vil komme inn på statsbudsjettet i 2013, sier Aasland.

Universitetene i Oslo og Stavanger har tidligere meldt sin interesse for å opprette et utdanningstilbud innenfor kiropraktikk. 

- Med den nye Stortingsmeldingen står kiropraktorutdanningen nå på Regjeringens dagsorden. NKF er informert om at universitetene i Oslo og Stavanger som fra tidligere har meldt interesse for å etablere utdanningen nå er invitert av Kunnskapsdepartementet til å komme med sine forslag om etablering. Vi har derfor god grunn til å tro at en norsk kiropraktorutdanning snart ser dagens lys, sier leder i Norsk kiropraktorforening Jakob Lothe. 

For å bli kiropraktor må du ta en femårig utdannelse. Etter at du er ferdig utdannet må du ut i en turnustjeneste hvor du må jobbe i ett år hos en autorisert kiropraktorklinikk. Etter at turnustjenesten din er ferdig kan du søke om autorisasjon. Noen privatskoler i Norge tilbyr utdanningen ett år i Norge og de siste fire årene i utlandet.