(StudentTorget.no):

Handelshøyskolen BI har foreløpig mottatt fem prosent flere søkere enn i fjor, viser de ferske søkertallene fra høyskolen. Mye av økningen skyldes at de stadig tiltrekker seg flere internasjonale studenter. Mer enn én fjerdedel av årets 12 071 søkere er utlendinger, skriver DN.no.

Det er særlig de fem mastergradsprogrammene ved BI som har økt i antall søkere. Sammenlignet med 2016 har antall søkere økt med 20 prosent, til 3800. Andelen internasjonale søkere til disse programmene har økt fra 52 til 60 prosent.

Rektor ved BI, Inge Jan Henjesand, peker på at alle masterstudiene ved BI har engelsk som undervisningsspråk, og forklarer at de har opplevd en vesentlig økning i antall internasjonale studenter de siste årene.

– Det er gledelig å se at interessen for en solid forskningsbasert handelshøyskoleutdanning er ettertraktet. At flere ønsker å ta en mastergrad kan være et tegn på at flere søker faglig tyngde for å stille sterkere i tøff konkurranse i et internasjonalt arbeidsliv i kontinuerlig endring, sier Henjesand i en pressemelding.

De internasjonale studentene utgjorde hele 84 prosent av de 1234 søkerne til BIs engelskspråklige bachelorgrader. Disse studiene har 24 prosent flere søkere enn i fjor, men andelen utenlandske søkere har her kun økt med noen få prosentpoeng.

Siden BI ikke er en del av Samordna Opptak, og har rullerende opptak frem mot studiestart, er søkertallene foreløpige.

LES OGSÅ: Dette er de mest populære studiene i 2017

Klikk her for å se alle studier i Norge og utlandet


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: