(StudentTorget.no):


Navn: Ella De Figueiredo Lykke
Alder: 21 år
Utdanning: Bachelorstudium i psykologi
Studiested: Københavns Universitet
 

Opprinnelig ønsket Ella å ta psykologiutdanningen i York. Etter å ha forhørt seg med andre fant hun imidlertid ut at det ville bli vanskelig å bli autorisert psykolog i Norge om hun tok en hel utdannelse utenfor Skandinavia. Ella var likevel fast bestemt på å studere i utlandet og valget falt derfor på den danske hovedstaden. Det har hun ikke angret på.

- Både samboeren min og jeg tenkte at København var byen for oss, og det fikk vi rett i, forteller Ella.
 
 


Undervisningen

For Ella starter en vanlig dag i København med at hun sykler til universitetet. Etter forelesninger tilbringer hun noen timer på lesesal, før hun ofte avslutter kvelden på studentbaren Kommunen.

Ella er på sitt første semester av bachelorgraden i psykologi og forteller at de så langt har hatt undervisning i fagene ’statistikk 1’, ’sosialpsykologi, teori og metode’ og ’biologisk psykologi og neuropsykologi’. Det holdes forelesninger i alle de tre fagene. I statistikk- og sosialpsykologifaget har de også klasseundervisning. Ella synes lesemengden er vanvittig, men er likevel godt fornøyd med hvordan undervisningen er organisert.

- Det er godt bygget opp, og underviserne våre er veldige grundige i gjennomgangen av stoffet.

 


LESESAL: Universitetet i København har flere storslåtte lesesaler rundt om i byen.

 

 

Godt studentmiljø

Psykologistudenten kan fortelle om et veldig godt studentmiljø. Studentforeningene ved universitetet sørger for at det nesten alltid er noe som skjer. Det arrangeres alt fra fester til skiferier i Alpene, og Ella roser også universitetets fadderopplegg.

- I begynnelsen av semesteret arrangerer fadderne en hel haug med aktiviteter som gjør at man blir godt kjent med alle medstudentene. Vi snakker om alt fra pub crawl, til bootcamp, til rave midt ute i en skog. Det er umulig å ikke ende opp med noen venner.


På fritiden er Ella aktiv i universitetskoret, kjøper fancy mat på Torvehallerne og går på pub med venner. Hun pleier også å farte rundt på sykkel i Københavns gater for å se mer av det byen har å by på. 
 


Billig å kjøpe eiendom

Ifølge Ella er prisnivået i København generelt litt lavere enn i Norge, særlig eiendomsprisene. Da Ella og samboeren skulle flytte til København bestemte de seg derfor for å kjøpe leilighet fremfor å leie en.

- Det er så billig å kjøpe eiendom her at samboeren min og jeg rett og slett gjorde det da vi flytta ned. Vi betaler litt mindre i måneden enn de som leier leilighet på samme størrelse.  

 


Hyggeland nummer én


God mat: Ella tilbringer gjerne fritiden sin i Torvehallerne, Københavns mathall.

Ella har så langt bare positive opplevelser fra den danske hovedstaden og anbefaler gjerne andre å ta studier i København.

- Definitivt! Danmark er hyggeland nummer én, og er det noen som kan drikke deg under bordet er det folka her nede.

Hun synes også at søknadsprosessen var grei. Alt foregikk på nettet og hvis det var noe hun lurte på tok hun kontakt med ANSA (foreningen for norske utenlandsstunder) som svarte på alle spørsmål.

Ella råder likevel alle som ønsker å studere i København til å komme tidlig i gang med søknadsprosessen og jakten på bosted.

- Sett i gang med søknadsprosessen tidlig, og vær TIDLIG ute med å finne et sted å bo. Hvis du kjenner noen som allerede bor her burde du utnytte det til det fulle når det gjelder boplass – det er det største problemet for studenter her. 

 
 
 
 
 

LES OGSÅ: Her vil næringslivet at du tar utenlandsstudiene