(StudentTorget.no):

Navn: Anton Røthe

Alder: 23 år
 
Studerer: Bachelor of Commerce: Finance
 
Studiested: University of British Columbia, Vancouver
 
 
Hvordan kom du fram til at det var til Canada du ville dra?
 
Jeg visste hele tiden at jeg ville studere utenfor Norge, så jeg tittet mye på England, Danmark, USA og Canada. Jeg hadde tatt kontakt med noen familievenner som hadde studert ved UBC og de sa det var det beste stedet de hadde vært. 
 
I tillegg er UBC en veldig god skole med høy ranking og businesskolen er også veldig anerkjent. Vancouver er også en flott by, med Whistler, strender, natur, alt er i nærheten. 

 


WINTERGAMES 2012: Ansa Canada og USA arrangerer ANSA Wintergames i Whistler hvert år.

 

Hva er den største forskjellen på å studere i Canada og i Norge?

Den største forskjellen mellom Norge og Canada er at vi har veldig tett oppfølging i skolen. Etter første året er klassene veldig små (30-40 studenter) og vi har hele tiden midteksamener, oppgaver og framføringer. Dette gjør at eksamen sjeldent er verdt mer en 60 % av karakteren i faget. Jeg har også erfart at jeg er mye mer travel i min skolehverdag en andre i Norge, da det hver uke er noe som skal leveres inn. 
 
 
Hvordan er en vanlig dag?
 
En vanlig dag består av trening om morgenen og ca. 5-6 timer med skole. Jeg spiser ofte lunsj ute med venner bruker litt tid på biblioteket etterpå. Det er generelt veldig travelt, men hver onsdag drar nesten alle ut til lokale puber og klubber. Vi drar ofte inn til Vancouver for alt fra å spise middag, handle, eller dra på standup og byen. I løpet av september har jeg ofte tatt turen ned til stranda som befinner seg på campus og kost meg i sola med venner og kos. 
 

LES OGSÅ: Alt om utdanning i Canada

 
Hvordan er studentmiljøet der?
 
Studentmiljøet er helt fantastisk. I starten kan det hele virke litt stort og uoversiktlig da det er 40.000 elever på skolen. Jeg var heldig og deltok på et forkurs som heter Jump Start. Det ga meg en god gruppe venner med en gang. I senere tid har jeg blitt med i et fraternity som gir et veldig sterkt nettverk. Det er stadig forskjellige arrangementer på skolen og det finnes over 350 klubber så det finnes noen med interesser for alt. De største er UBC Ski and Board og UBC Varsity Outdoors Club. Klubbene arrangerer selv events gjennom hele året. 

 


VANCOUVER WATERFRONT: Vancouver ligger ved Stillehavskysten i provinsen Britisk Columbia i det sørvestlige Canada.

 

Hvordan var søknadsprosessen?
 
Søknadsprosessen var ganske enkel og oversiktlig, men dersom man skal søke til businesskolen må man i tillegg til en alminnelig søknad (karakterer) også svare på en del spørsmål i stilformat.  Disse omhandler ting som motivasjon og ting du har gjort utenom skolen hjemme. 
 
 
Er det noe du synes er negativt eller utfordrende med å studere i Canada?
 
Det jeg synes kan være litt utfordrende er at det er så veldig langt unna Norge og hjemme. Det er ikke så lett å dra hjemom for en uke her og der. Det koster også over 6000 tur retur å dra hjem, så det blir til at man må klare seg veldig selv og ikke dra hjem ofte. 
 
 
Hvordan er leieprisene der?
 
Vancouver er en veldig dyr by å bo i, så leieprisene kan være veldig høye i byen og på campus. Man kan derimot finne kjellerleiligheter til rund 5-600 dollar. På campus må man fort ut med ca. 800-1000 dollar. 
 
 
Vil du anbefale andre å studere ved din skole?
 
Jeg vil absolutt anbefaler alle jeg møter å studere her. Det har vært en fantastisk opplevelse og det blir hardt å forlate Vancouver etter at jeg «graduater» i april. 
 

LES OGSÅ: Helga studerer global bedriftsledelse i Halifax Canada