J eg valgte Canada fordi jeg hadde lyst å studere i ett engelsktalende land, men ville ikke reise til de “typiske” landene som Australia, og USA ble eliminert ettersom jeg bodde der ett år i VK1.

 

Utveksling til Canada

Navn: Zeala Fortescue

Alder: 20

Studium: International Business

Studiested: University of Victoria, i Victoria, Vancouver Island, British Colombia, Canada

 

 

Forventningene jeg hadde til skolen i Victoria var ganske høye, ettersom jeg hadde lest gjennom alle brosjyrene og googlet skolen, for å finne ut mest mulig.

Jeg kan ærlig talt si at skolen overgikk alle mine forventninger.

Victoria er lokalisert helt sørvest i landet, på Vancouver Island utenfor Vancouver.

Byen er kjent for det beste klimaet i Canada, og med sine 400 000 innbyggere, har det en perfekt størrelse som studentby.

Om en lenger etter større byer, er det veldig lett, og billig, å komme seg til Vancouver, eller en kan ta en 3 timers ferje over til Seattle, USA.

University of Victoria har 18 000 studenter, hvor rundtom 15 000 er undergraduate studenter.

 

Studiemuligheter

Skolen tilbyr over 100 ulike grader og diplomstudier for undergraduates. Skolen tilbyr også over 70 grader for mastergrad.

UVic er kjent over hele Canada for sitt bra co-op program, ett semester hvor en jobber innenfor det feltet en studerer og får credits samtidig, som det er en betalt jobb. De er veldig flinke til å finne jobber til de fleste studenter, og muligheten til å jobbe i andre land er også tilgjengelig.

En ting som er verdt å nevne er at det er veldig lett å ta online fag, om en vil.

Dette gir i teorien en muligheten til å ta ett semester, eller to, om de har de fagene du vil ta, og prisen er den samme om du tar dem i Canada eller Norge. Det er også mulighet for å ta eksamen hjemme i Norge.

Business fakultet, eller BCom som det kalles, er ett av de beste i Canada, og de tilbyr ulike grader innenfor fakultet. Det er også mulighet for ett semester utveksling i løpet av de 2 årene.

I tillegg, er det pålagt med 3 semester med co-op, noe som gir en arbeidserfaring før en er ferdig på universitetet, og kommer godt med i jobbsammenheng etter en er ferdig på skolen.


 

Campus

UVic har en medium størrelse campus, men det er for all del ikke negativt.

Omgitt av gress overalt, pluss rundt om 1000 kaninene, som farter over hele skolen, noe som er velkjent i hele Canada.

Skolen tilbyr også studentboliger på skolen, noe som absolutt anbefales, spesielt for nye studenter.

Vanligvis får en tilbudet til å velge mellom enkel eller delt rom med en tilfeldig student, eller hvis en er over 20 år, kan en bo i leiligheter sammen med 3 andre studenter.

Alle skolebygningene er innen gå distanse, det samme gjelder ”the SUB”, ett type ”senter” som har bar, reisebyrå, studentkino, for å nevne noen fasiliteter.

Om en blir lei av å henge på skolen, kan en ta den 300 m lange gå turen til stranden, eller en kan ta en av de utallige bussene som går fra skolen til alle deler av byen hvert 5 minutt. 

 

 

Student Residence

Når jeg fikk opptaksbrevet fra skolen, fikk jeg tilbud om å bo i student residence på skolen, noe som jeg valgte. Selv om jeg søkte i juli om boplass, fikk jeg dette tildelt. De har de siste årene hatt en garanti, som garanterer alle førsteårs studenter plass å bo på skolen.

Vanlig innlosjering for førsteårs-studenter er i en av rundtom 25 bygninger, som har alt mellom 100 og 500 studenter. En kan velge mellom enkelt eller dobbeltrom, med mat inkludert i prisen.

Dette er absolutt den beste måten å møte folk på, og prisen er overkommelig.

For eldre studenter, dem over 20, eller ved spesielle diettbehov, kan en bo i ”cluster”, som er studentleiligheter på campus. En får eget rom i en fireroms leilighet, med 2 bad og kjøkken, alt fullt møblert.

Også her er prisen overkommelig.

Hvert år bygges nye residences for forskjellig bruk. De tilbyr ”substance free” bygninger og ”lifestyle” bygninger, hvor en kan bli plassert sammen med folk av samme interesser, som ”early risers”, ”academic” eller ”diversity”, for å nevne noen.

 

 

Studentmiljø

Victoria har ett veldig bra studentmiljø, og om ikke de 18 000 studentene fra Uvic er nok, er det enda en skole, Camosun College, som bidrar til enda mer studenter.

Til enhver tid på dagen, kan en finne studenter som nyter en uteøl eller to på Felicitas, skolens bar. Her arrangeres det events hele uken, fra tema fester til karaoke, de har til og med en egen Uvic Idol.

Over hele skolen, kan jeg også finne flyers, som reklamerer for ulike events, om det er ”Capture the flag”, filmkveld eller pubcrawls.

 

 

Fritidstilbud

University of Victoria har titalls av klubber, som har noe for hver en smak.

Mest benyttet er The Outdoors Club, hvor de arrangerer allverdens type turer, og en kan leie utstyr, alt med studentvennlige priser.

Skolen tilbyr også ”Intermurals”, som er sportsklubber, hvor en kan melde seg på lag, i mange typer sport på alle nivå.

En kan ta turen ned til stranda, spille sandvolley, gå på kino på campus, hvor de tilbyr flere independent filmer enn kommersielle for bare 20 NOK.

Shoppingen er grei nok i Victoria by, med sine kjøpesenter og spesialbutikker, men om man ikke finner hva man leter etter, er det ikke lange veien til Vancouver og Seattle.

Victoria by er veldig nydelig, og har en tydelig engelsk inspirert arkitektstil, og en kan vandre rundt i alle deler av Victoria og aldri føle seg utrygg. Det er lite kriminalitet, verken i byen eller på campus.

 

 

Uteliv

Om en har lyst å prøve noe annet enn Felicitas, skolebaren, er det et titalls av barer i sentrum i Victoria.

Blant annet, kan en sitte ved sjøkanten i The Inner Harbour og nyte en 20 kroners øl, eller en kan gå til en av nattklubbene.

Uansett hvor du befinner deg, er det mer eller mindre bare studenter.

Studenter er å finne ute som oftest mellom tirsdag og lørdag, hvor onsdag er ”Sub night”, kvelden alle er på Felicitas.


 

Mine topp fem grunner til å studere i Victoria

- University of Victoria har ett av de beste business programmene i Canada, med obligatorisk arbeidserfaring innen programmet.

- Klimaet er varmere enn i Norge, ligger rett ved havet, og innen ett par timers reise, kan en stå på ski, være i en storby, eller slappe av ved stranda.

- Undervisningen foregår på engelsk, men de tilbyr flere fremmedspråk med mulighet for utveksling (jeg tok spansk og reiste til Mexico i ett semester). 

- Pengene strekker mye lengre enn i Norge, jeg slipper å leve som lutfattig student, og med 4 mnds sommerferie, kan jeg jobbe hjemme og tjene penger i stedet for å jobbe iløpet av skoleåret.

- Må ikke velge hovedfag det første året, har muligheten til å ta ulike fag i ulike retninger, før man bestemmer seg.

 

Negative ting

- 60 % av studentene er jenter.

- Lang flyreise hjemmefra.

 

Vil du anbefale andre å studere ved din skole?

Er superfornøyd med valget, stortrives på denne skolen!