(StudentTorget.no):

I dag gis det ikke støtte til det første året av de fireårige bachelorgradene i USA, foruten hos noen få utvalgte eliteuniversiteter. Dermed har studenter til nå måttet betale for det første året av egen, eller sannsynligvis foreldrenes, lomme.
 
Kunnskapsminister Kristin Halvorsen har nå lovet at det skal bli en endring på dette fra neste år.
 
Studentorganisasjonen ANSA har jobbet for denne saken i 27 år, helt siden førsteårsstøtten til USA ble fjernet på åttitallet. ANSA-president Henriette N. Thommessen sier dette er et kjempeløft for utenlandsstudentene og en gledens dag for ANSA. 
 
 - Vi har forsøkt å få politikerne til å innse at Norge bør prioritere å satse på kunnskap og kompetanse fra utdanningsnasjonen USA. Når førsteårsstøtten innføres, vil alle fremtidige studenter ha like muligheter til studier i USA, uavhengig av sosial bakgrunn, sier Thommessen i en pressemelding.
 
Det er fortsatt seks måneder til Statsbudsjettet legges frem og vedtas, og ANSA ber derfor alle partier om å holde på saken.
 
- Samtlige partier på Stortinget har gitt ANSA støtte i denne saken og vi inviterer alle partiene til å være med ANSA i denne viktige prioriteringen for fremtidige utenlandsstudenter. Yes we candy! sier Thommessen fornøyd.
 
#YesWeCandy! er en global kampanje ANSA har gjennomført den siste uken, hvor norske utenlandsstudenter og andre engasjerte har bidratt med bilder og støtte til førsteårssaken. #Yeswecandy, eller yes we can . Sjekk ansa.no/yeswecandy, #yeswecandy på Twitter og Instagram og ANSAs Facebookside. 
 

LES OGSÅ: Slik søker du på universiteter i USA

Master ved Hult International Business School

Du fortsatt søke! Studer i London, Boston, New York, San Fransico, Dubai eller Shanghai.
Velg mellom Master in Finance, Master in Internatonal Business, Master in International Marketing, Master in Business Analytics, og Master in Disruptive Innovation.

Pauline er kontaktperson i Norge for Hult International Business School. Hun kan svare på dine spørsmål, og kan hjelpe deg fra søknadsprosessen til du skal begynne. Fyll ut kontaktskjema dersom du har spørsmål eller ønsker å søke. Hun er også i Oslo av og til dersom du ønsker å møte henne for personlig oppfølging. 


Annonser:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen: