(StudentTorget.no):

I dag er USA det tredje mest populære studielandet blant norske utenlandsstudenter, og hvert år benytter stadig flere nordmenn seg av muligheten til å legge studietiden på andre siden av atlanterhavet.  

Til tross for at det er mange kulturelle variasjoner mellom de 51 statene, er det noe som virker til å være godt etablert over hele USA: Den myteomspunne og forjettede college-kulturen. Men er studentlivet virkelig som en klisjéfylt amerikansk college-komedie?

Da Studievalg arrangerte temakvaeld om utdanning i USA, møtte vi de norske jentene Mari Bø (28) og Agnes Heyerdahl (23), som har studert ved henholdsvis University of North Dakota og Plattsburgh State University of New York. De kunne fortelle om både likheter og ulikheter mellom den norske og amerikanske kulturen: 

- Grand Forks er veldig norsk med mange norske aner. Jeg har fått mange venner der som har laget lefse og lutefisk, og de har det i kulturen fra deres tippoldeforeldre fra Norge. Det er veldig fascinerende å komme dit som en nordmann og oppleve hva de ser på som norsk, forteller Mari Bø.

- Det er ikke like mange busser og de går ikke like ofte som det man er vant til, så du er mer avhengig av å ha venner med bil. Det var en stor overgang, forteller Agnes Heyerdahl.

Se hele intervjuet med Mari og Agnes i videoen øverst i saken. 

 

LES OGSÅ: Derfor vil de til USA for å studere


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: