(StudentTorget.no):

Navn: Agathe Malmberg

Alder: 20

Studie: Civil Engineering

Studiested: Florida Institute of Technology i Melbourne, Florida, USA


Hvordan fant du ut at det var hit du ville dra?

Jeg har alltid hatt lyst til og studere i USA. Jeg visste da jeg begynte å søke litt rundt at jeg ville dra til et varmt sted ved havet, så da jeg begynte og jobbe med firmaet CSUSA som hjalp meg over, fortalte jeg dem om mine preferanser og endte opp med og reise til Florida. Litt tilfeldig at det ble akkurat Florida, men passet meg veldig bra.

Fortell litt om skolen og studentmiljøet?

Skolen jeg går på heter Florida Institute of Technology og er veldig bra. De har veldig mange forskjellige tilbud når det gjelder studieretning, og de er veldig flinke til og hjelpe med alt det måtte være. Studentene er veldig åpne og det var ikke vanskelig å finne noen i klassen og jobbe med. Det er veldig mange flinke studenter og lærere som ønsker å lykkes/at du skal lykkes.


Skoleområdet er veldig fint, med kafeteria, butikk, basseng, treningssenter, fine uteområder og et bra bibliotek. Det er også et akademisk støttesenter hvor du kan få hjelp med fag eller få en innlevering rettet for skrivefeil og lignende.


LES OGSÅ: Komplett guide til å søke utdanning i USA

Hvordan var søknadsprosessen?

Sportslagene ved FIT heter The Panthers.

FOTO: Privat

Den var ganske omfattende i og med at jeg var litt sent ute, så jeg er glad jeg hadde god hjelp. CSUSA hjalp veldig, og var det var de som kom i kontakt med skolen og hjalp meg komme i kontakt med dem. Maria-Vittoria Walker som jobber på FIT var min kontaktperson og hjalp meg mye blant annet med søknaden, papirer jeg måtte skive under på og papirer jeg trengte for å søke lån fra Lånekassen osv. Hun er veldig kul og flink, og jeg er glad hun var den som hjalp meg!


Hvordan er prisnivået der?

Akkurat nå er mye samme pris som hjemme i Norge fordi dollarkursen er så høy. Mat er generelt litt billigere mens klær, sko og lignende er nokså likt. Å gå ut og spise er mye billigere her enn i Norge. I tillegg kan du bo ganske billig her i Melbourne.

Hvor mye betaler du for å leie bolig?

Jeg betaler $270 pluss vann og strøm osv. Har ikke bodd her veldig lenge, men tror at maks beløp på sommeren på grunn av høy bruk av air condition blir rundt $370, som ikke er særlig mye for å bo i et hus.


SE VIDEO: Slik søker du på universiteter i USA

Hva gjør du på fritiden?

Florida Tech har seks akademiske institutter innen vitenskap, teknologi, ingeniørstudier, matematikk og luftfart.

FOTO: Privat

Skole og fotball tar mye tid, men når jeg har fri pleier jeg gå på stranden eller til bassenget, gå på kino, være med venner eller bare slappe av hjemme. Mange her surfer og spiller golf. Også er det jo ikke langt til fornøyelsesparker som Universal Studios, Disney, Epcot osv.

Hva synes du er det beste med å studere i USA?

At jeg får muligheten til å bo i et annet land, oppleve hvordan kulturen er her og bo i varmen 10 minutter fra stranden.

Er det noe du synes er negativt eller utfordrende med å studere i USA?

At alt er på engelsk var litt utfordrende i begynnelsen, men jeg ble fort vant til det, og nå er det bare positivt å få lære engelsk bedre.

Har du noen tips til andre som ønsker å studere i USA?

Hvis de ønsker å gjøre det, gjør det! Det er en flott erfaring og opplevelse. så selv om prosessen kan virke litt lang, eller det virker skummelt, er det verdt det. Det er veldig gøy, og hvis du ikke liker det er det ikke verre enn å flytte hjem igjen.

Klikk her for å se alle studier i Norge og utlandet