(StudentTorget.no):

Navn: Aasta Eik-Nes
Alder: 24 år
Studerer: Ecology and conservation
Studiested: St. Andrews University i Skottland i Storbritannia 

 

Hvordan kom du fram til at det var hit du ville dra?

Jeg har alltid ønsket å bo i Skottland, og etter noen frivillighetsprosjekter i Sør-Afrika og på Fiji fant jeg ut at jeg ville studere biologi. St. Andrews har et ypperlig marinebiologifakultet, det er Skottlands eldste universitet og gjennomsyret med tradisjoner. Dessuten ligger St. Andrews ved en svær strand i idylliske omgivelser og det passet meg perfekt.

 

Hva er den største forskjellen på å studere i Skottland og i Norge? 

Vanskelig å svare på ettersom jeg aldri har studert i Norge. Mine største utfordring var å måtte skrive formelt engelsk og attpåtil være svært god til å skrive formell engelsk, deretter det høye nivået som er forventet på alle oppgaver, og det at man må jobbe hardt 24/7 for å henge med.

 

 


STUDERER I SKOTTLAND: Aasta Eik-Nes studerer i Skottland og forteller om et fantastisk bra studentmiljø. 

Hvordan er en vanlig dag på skolen?


Hvert år er annerledes. Første og andre år er ganske bekymringsløst med mye uteliv, sosialisering og utforskning av spennende områder innen studiene (jeg brukte en sommer I Skottland i mitt andre år hvor jeg studerte delfiner I St Andrews Bay). Tredje og fjerde år er hardt, nitidig arbeid men vi får lønn for strevet gjennom tettere kontakt med forelesere og forskere, og vi får mer frihet til å drive egen forskning.

 

Hvordan er studentmiljøet der?

Studentmiljøet er fantastisk, det er noe for alle her, og alltid en event å være med på. Vi har over 500 societies, og enhver sport er representert med sitt eget lag. Problemet er kanskje hvis man liker å være for seg selv, det er det liten mulighet til.

 

Har du støtt på noen utfordringer underveis?

Studiene mine er utfordrende, men jeg dro til utlandet nettopp fordi jeg ville utfordre meg selv, universitetet ved St.Andrews forventer at man presterer høyt hele tiden. Det er ikke bare foreleserne, men medstudentene som også forventer et konkurransedyktig nivå på seg selv og alle andre.


 

Hva gjør du når du ikke er på skolen?

Når jeg ikke er på skolen trener jeg en del, jeg dykker i noen helger, men det er også svært morsomt å reise enten på lang fjelltur eller lengre ekspedisjoner til USA eller Afrika. Men stort sett krever sisteåret at jeg er ved skolen hver dag.

 

Vil du anbefale andre å studere ved din skole, har du evt. noen tips til nye studenter?

Jeg vil anbefale University of St Andrews på det varmeste. Jeg vet at realfag er et tøft område, men det er kjempespennende. Tips til nye studenter er å ha det så gøy som mulig i de første to årene og å bli godt kjent med forskningsmiljøet. Jobbe hardt og passe på å sette av tid til fritidsaktiviteter og prøve ut alt universitetslivet  i denne byen har å by på.

 

LES OGSÅ: Julie studerer medisin i Latvia