Hvordan kom du fram til at det var til England du ville dra?

Jeg har hatt et ønske om å studere i utlandet helt siden ungdomsskolen, og tok derfor International Baccalaureate ved Skagerak International School. Der hadde jeg mange lærere fra Storbritannia, som kunne anbefale studier der, samt det faktum at Storbritannia huser noen av verdens beste universiteter.

Jeg hadde et ønske om å etablere et nettverk på tvers av landegrenser og få nye impulser og inntrykk, samtidig som jeg ville ha gode reiseforbindelser hjem til Norge. England passet derfor midt i blinken, da universitetene tilbyr svært internasjonale miljø, og reisen hjem er rask og rimelig.

 

Utveksling til Storbritannia

Navn: Pernille Holtet Stensli

Alder: 22 år

Utdanning: Tar siste år av en bachelorgrad i Business Management

Studiested: University of East Anglia i Norwich, England

 

Hva er den største forskjellen på å studere i England og i Norge?

Ut i fra egne erfaringer, ville jeg si at den største forskjellen nettopp er det internasjonale nettverket man etablerer.

I dag har jeg venner fra Mexico til Malaysia, og kontakter fra alle verdenshjørner; en fordel jeg nok ville vært foruten hadde jeg studert i Norge.

 

 

Hvordan er en vanlig dag i Norwich?

Noe av det mest spennende med å være student, er jo at ingen av dagene er like, og fritidsaktivitetene skolen tilbyr varier med alt fra sport og trening, til fester og konserter.

En vanlig dag (for meg), ville da bestått av et par til tre timer med forelesninger og seminarer, lunsj med venner på en av de mange kafeene på campus, etterfulgt av noen timers arbeid på biblioteket, før det bærer hjemover til middag.

Vennene jeg bor med, er fra Costa Rica, Mexico, Thailand og Japan, og vi rullerer på å lage middag, så det er alltid noe spennende på menyen!

Kveldene går gjerne med på å møte venner på en byens 300 puber, gå på konsert eller teaterforestillinger, eller (dessverre) vende nesen mot biblioteket igjen.


 

Hvordan er studentmiljøet der?

Studentmiljøet her er ekstremt bra.

University of East Anglia har i flere år nå inntatt førsteplassen i Storbritannia over skoler med høyest ”Student Satisfaction”, og det med god grunn.

Universitetet har et stort campus med alle fasilitetene du trenger (restauraunt, kafeer, puber, butikker, banker, osv), noe som fører til at studentene samles på campus selv når det ikke er skole, noe jeg mener har bidratt veldig til den inkluderende tilværelsen her.

I tillegg, finnes det ”clubs and societies” for enhver smak, hvor du kan bli kjent med folk med samme interesser. Finner du ikke den klubben du ønsker, er alt lagt til rette for at du kan opprette din egen.

 

Hvilke oppgaver har du som landsleder for ANSA UK?

Som landsleder i ANSA UK har jeg hovedansvaret for et styre, som i år består av fem andre tillitsvalgte. Sammen representerer vi våre nesten 2000 medlemmer i Storbritannia, jobber for å ivareta deres interesser, samt avholde fire nasjonale arrangementer i løpet av et skoleår.

Jeg har og fått muligheten til å samarbeide og utveksle erfaringer med de andre lederne i ANSA-landene.


 

Er det noe du synes er negativt eller utfordrende med å studere i England?

Å flytte utenlands på egenhånd, vil alltid være en utfordring, uansett hvor man drar.

I England er det derimot ikke de store kulturforskjellene eller omstillingene som må gjøres, så overgangen var relativt smertefri.

I lys av den siste tidens forløp, må jeg nok nevne Englands håndtering av-, og forhold til-, snøvær som et negativt punkt; men at forelesninger avlyses, og man blir oppfordret til å holde seg innendørs og drikke te, er vel ikke det verste som kan skje!

 

Fortell litt om studiet og undervisningen?

Studiet Business Management har som formål å gi deg en bred kompetanse av hvordan organisasjoner, og markedet rundt de, fungerer.

Jeg har hatt seks fag hvert skoleår, med skriftelige oppgaver/rapporter, presentasjoner, og eksamener til vurdering.

Fagtilbudet inkluderer makro- og mikroøkonomi, HR, strategisk ledelse, markedsføring, juss og etikk; og vi har selv kunnet sette sammen vår egen fagprofil.

Undervisningen består av en forelesning hver uke i hvert av de seks fagene, samt et seminar (mindre klasser/gruppearbeid) i hvert fag annenhver uke.

Med andre ord, er det lagt opp til mye egenstudie, så en må være flink til å organisere tiden sin for å danne gode rutiner.


 

Hva gjør du når du ikke er på skolen?

Når jeg ikke er på skolen eller biblioteket er jeg glad i å trene, være med venner, og reise.

Noe av det flotte med å studere i England, er at reiseavstanden til andre byer er relativt kort, og kan være rimelig om man bestiller billetter i god tid.

ANSA arrangementene er en fantastisk måte å oppleve nye byer i England på, og i forbindelse med ANSA, har jeg fått besøkt Liverpool, Nottingham, York, Southampton, London, Oxford og Cambridge, og senere i vår skal jeg være med på turer til Belfast og Manchester!

 

Hvordan er leieprisene der?

I Norwich er det meget rimelige leiepriser, selv betaler jeg bare 250 pund i måneden.

Dette er derimot ikke standarden for hele England; i London for eksempel må man regne med leiepriser på nivå med Oslo.

 

Vil du anbefale andre å studere ved din skole, og har du noen tips til nye studenter?

Jeg anbefaler University of East Anglia på det varmeste! Har alt overbevist et par venner til å ta turen over vannet, og går nå første året her.

Det er kanskje ikke en ”eliteskole” sådan, men den er veldig godt etablert og anerkjent i Storbritannia, og åpner dører for mange muligheter i videre studier.

Et tips, til nye studenter som skal utenlands, er å sjekke ut ANSA sine nettsider. Her finner du både informasjon om de forskjellige landene og deres kontaktpersoner som kan svare på eventuelle spørsmål.