D et er et sted rett over dammen, et sted som tilbyr deg en ferieopplevelse du kanskje ikke var klar over fantes. Et sted som forbindes med mørkt øl, stappfulle fotballtribuner og verdenskjente artister. Dette er Storbritannia.

Før du drukner i reiseguidene spesielt utviklet for å se slott og severdigheter, kan du ta en titt her og få litt inspirasjon.

Vi har plukket ut 9 ting du ikke må gå glipp av, om du vil oppleve en unik britisk studentferie.

 

1. Se en Premiere League-kamp

Når du først skal til Storbritannia, må du ikke gå glipp av en skikkelig fotballfest.

Blodfansen bruker all sin energi på å lage et uforglemmelig show for deg, med malte fjes, flagg, trommer og heiarop, som strekker seg langt utenfor stadion.

Du vil sent glemme jubelen og tårene kampen forårsaker.

På banen får du se verdenskjente spillere som Wayne Rooney, David Silva og Steven Gerrard, svette skjorten av seg for å gjøre opplevelsen og kampen til en opplevelse uten like.

I 21 år har fotballfans samlet seg på tribuner over hele Storbritannia og vanvittige fotballøyeblikk har blitt skapt.

Du trenger ikke å være en hardbarka fotballfan, for å synes dette er moro å se live, dette er underholdning selv for deg som aldri har sett en kamp på TV. Du er bare en billett unna, og så er du klar for å juble med du også.

 

 

2. Dra på Glastonbury festival

Om du er gira på en skikkelig massiv festivalopplevelse, er det ikke noe tvil at Glastonbury festival er den du må velge.

Her spiller de største artistene, og mennesker fra hele verden kommer for å kjenne på den ultimate festivalopplevelsen på Worthy Farm i Sommerset.

Festivalen, som hadde sin oppstart dagen etter Jimi Henrix sin død i 1970, selger i dag billetter som varmt hvetebrød, så her må du være tidlig ute for å kjøpe billetter.

Det er ikke bare «Glasto Festival» som er verdt å se, men i følge TimeOut er Lovebox, Wilderness og Wireless, blant de fire beste.

Uansett hvilken festival du velger, er det ikke noe tvil om at britene vet nøyaktig hva du forventer på en festival.

Unn deg selv en kald pils på gressplenen i solnedgangen, og la favorittbandet ditt prege sommerminnene dine fra Storbritannia.

 

 

3. Pubcrawling

Hvis du og vennegjengen din er gira på en skikkelig britisk opplevelse, er det ikke noen tvil om at dere må komme dere til sentrum av britenes habitat - nemlig på pubene.

Og hvorfor bare besøke en pub, når du kan se og oppleve flere? Hele poenget med «pub crawl» er å besøke så mange puber dere klarer på en kveld, og gjerne med en øl på hvert sted. Om dere sikter høyt, må dere også huske på at pubene pleier å stenge rundt midnatt, så om dere skal rekke innom litt flere enn to, er det greit å begynne litt før.

Hvorfor ikke starte pubrunden på Olde Cheshire Cheese i Covent Garden? Kjente personer som Mark Twain og Sir Arthur Conan Doyles var blant stamgjestene der. Dette er også puben Charles Dickens referer til i boken «A Tale of Two Cities».

Ta deg en skikkelig øl og se hvor festen ender.

 

 

4. Vær student i en fremmed by

Det betyr ikke at du skal ta frem fagbøker og møte opp i fremmede lesesaler. Tvert i mot. Ta deg tid og benytt deg av det beste studenthverdagen har å tilby.

I studentbyene finnes det arrangementer for enhver smak. Her kan du bli med på studentkroene og bli kjent med andre studenters hverdag.

Nyt godt av rabattene som finnes i byen, og sleng deg med på arrangementer, spesielt tilpasset studentene, der er det alltid liv og røre.

Brighton er for eksempel et ypperlig valg. Byen preges blant annet av smale brosteinsgater, vintagebutikker, særegne personligheter, high-street shoppinggater, puber og mange turister.

Brighton har rykte på seg for å være sørkystens klubbhovedstad, og med klubber som Oceana, Honeyclub og The Haunt, vil du nok finne feriens høydepunkter liggende foran deg, som perler på en snor.

Om du besøker byen en varm sommerdag i juni, kan du også hvile ut etter nattens dansemaraton og slikke sol på stranden som strekker seg langs hele byen.

Uansett hvilken studentby du velger å reise til, vil det garantert være mye spennende liv rundt universitetet.

God tur!

 

 

5. Fornøyelsespark i verdensklasse

Dra til Vest-London og opplev Thorpe Park, som er Storbritannias heftigste fornøyelsespark.

Her har de ikke bare sukkerspinn og spøkelsesslott, de har også over 25 berg- og dalbaner for enhver smak.

For rundt 270 kroner, vil du kunne oppleve blant annet 11 berg- og dalbaner i verdensklasse. Med den nyåpnede «Swarm», som strekker seg opp til et 38 meters høyt dropp og har fem omvendinger, vil magen din uten tvil hoppe av glede. «Saw» derimot, sender deg 30 meter opp i luften, før du kjøres ned blant roterende blader.

Våger du å prøve?

 

 

6. Shopping på Camden Market

Camden Market ligger nord i London og kan tilby en unik opplevelse fra den ellers så stive hverdagen i hovedstaden.

Når du kommer hit, er det som om du ankommer et helt annet land, med helt andre mennesker, bygninger, klesstiler og lukter.

Dette er et marked som oser av kultur og gir deg alt fra bruktbøker og kunst til hettegensere og vannpiper. Det selges mat fra alle verdenshjørner, og ta deg en svipptur, om de gamle hestestallene under Camden Lock, for å kikke på blant annet håndlagde innbundne notatbøker og filtpenner.

Om du ikke drar hit for å shoppe, er det likevel verdt et besøk, bare for å kjenne på det markerte kulturskiftet mellom business-London og subkulturene.

 

 

7. Se en musikal i London

London har, i en lang årrekke, stått for noen av Europas mest storslagne musikaler, og har vist klassikere på West End som Mamma Mia, We Will Rock You og Lion King.

Alt fra de enormt fasinerende kulissene, til kostymene og sangene, gjør musikalopplevelsen helt uvurderlig.

I Storbritannia har de etablert en teaterkultur som skiller seg ut fra resten av verden, og om du ønsker å få med deg et stykke, er det utrolig hvor mange oppsetninger som vises i London. Du kan like gjerne gå en ukedag som en helg, og da er billettene ofte også billigere.

Daniel Radcliffe og Jude Law er blant noen av A-kjendisene som setter sine ben på scenen, så ikke la sjansen til å se din favoritt utøve skuespillertalentet live gå fra deg.

Finn ditt stykke, og slå deg ned og nyt en storaften i teatersalen du også. Finn ledige forestillinger på London Theatre.

 

 

 

8. Surfing i Cornwall

Dra til Fistral Beach og opplev Boardmasters festival og Boardmaster Competition, som holdes i august hvert år. Dette er en unik festival, som kombinerer både musikk, fest og surfekonkurranser, i en vanvittig rå pakke.

Fistral Beach er ikke bare den mest populære surfestranden i hele Storbritannia, den ligger også i Newqual, som tilbyr et uteliv for enhver smak.

Newqual ligger i et av de varmere områdene i Storbritannia, så her er det bare å ta brettet fatt og løpe mot havet.

 

 

9. Storbritannia på kryss og tvers

Om du er den som ikke har ro nok i kroppen til å være på ett sted av gangen, og har som mål å se både de hvite klippene i Dover og Stonehenge i Wiltshire, må du absolutt ta deg en rundtur i Storbritannia.

Det finnes så utrolig mye spennende rundt om i det mangfoldige landet, at det ikke er rart BritRail har blitt et velkjent fenomen blant reiselystne studenter.

Ved å reise på en slik tur, vil du få et helhetsinntrykk av Storbritannia, som bare andre BritRailere før deg kjenner til.

Friheten til å reise hvor du vil, se hva du vil og bo så lenge du vil et sted, ligger rett foran nesen på deg.

Det er bare å pakke ryggsekken og bestille et reisepass med en gang.