U kas utenlandsstudent studerer bachelor i markedsføring på Middlesex University i London, og har mye bra å fortelle om studiestedet sitt.

Maja gikk første året av markedsføring på BI i Oslo, før hun valgte å pakke kofferten og reise over dammen - til London. Nå studerer hun på sitt andre år der borte.

Hun har alltid hatt lyst til å studere i utlandet, men som en hjemmekjær person, ville hun ikke reise for langt. Valget falt dermed på dette universitetet, da to av hennes beste venninner også studerte der.

Jeg hadde vært og besøkt dem flere ganger, og inntrykket jeg fikk av å bo i Halls (studenthjemmet), gjorde meg 100 prosent sikker på at jeg vill gjøre det samme, forteller Maja.

 

 

Lett å bli kjent med andre studenter

Maja forteller at det er lett å bli integrert i studielivet i England.

Mange bor ofte på studenthjemmet det første året, og deler leilighet og kjøkken med andre studenter fra hele verden.

Det at flere av studentene er i hennes situasjon, reiser alene til et annet land, gjør at det blir lettere å knytte kontakter med de andre, både gjennom sammenkomster og turer som blir arrangert rundt om i byen og resten av landet.

Etter at hun flyttet til London, bet hun seg merke i at klassene ved skolen var mye mindre enn ved BI. Med 35 studenter i klassen, i stedet for forelesning med 650 elever, var det både lettere å bli kjent med medstudenter, samt å få et nærere forhold til sine forelesere.

Men en veldig positiv ting var at BI hadde mange dyktige forelesere fra næringslivet og om man er flink til å lage et nettverk, kan man bruke det når man skal søke jobb. På MDX (forkortelse av skolens navn) er det klasser på 35 studenter, der vi har forelesninger, gruppearbeid, presentasjoner, innleveringer og eksamener.

 

 

Mye te-drikking og lesesal

En vanlig dag ved Middlesex går til forelesninger og skolearbeid i lesesalen.

Briter er ikke briter uten te, og Maja har selv lagt til vanen med å starte dagen med "english tea".

Som flittig student rekker hun unna det meste av skolearbeidet i løpet av dagen, og kan da bruke kveldene på å være med venner eller slappe av.

Mye av tiden går til å være med medstudenter, men hun får også opplevd mye av kulturen i byen, og er ofte på konserter og show.

Maja fikk god hjelp av Study Across the Pond da hun valgte å søke på skole i England, og kan fortelle at de var flinke til å veilede henne om hvilken skole hun burde søke på:

Study Across the Pond sendte søknaden min til fem universiteter som jeg vurderte, og jeg fikk positivt svar fra alle fem. Må også nevne at organisasjonen er flinke på veiledning og de gjør dette gratis for alle studenter.

 

 

Bra på pris, men kan være utfordring å finne bosted

På førsteåret, er det veldig vanlig for studentene å bo i studenthjemmet som er tilknyttet universitetet.

Men etter ett år, må man søke for å fortsette å bo der, og nå som Maja er på sitt andre år ved skolen, valgte hun heller å finne et hus til leie sammen med venner.

Det som var utfordringen, var å finne et hus som var ledig fra september, da skoleåret begynner, før vi alle skulle hjem til hjemlandene våres i juni. Problemet var at mange hus ikke var lagt ut på nettet og vi ville gjerne se huset ettersom standarden ikke er den samme som i Norge, forklarer hun.

Etter mye søk på nettet og kontakt med forskjellige eiendomsfirmaer, fant vi et hus som ligger fem minutter fra universitetet, forteller hun videre.

Prismessig kan Maja fortelle at pengene strekker til hvis man er smart.

Som i de fleste andre storbyer, er det billigere å bo litt utenfor sentrum av London.

Mat, restaurantbesøk og uteliv er en del billigere sammenlignet med Norge, og man betaler cirka halvparten så mye for å spise ute.

Finner man de riktige stedene, har man også god råd til å kunne dra ut på byen med venner ganske ofte.


 

Engelsk er gull verdt innen markedsføring

Som markedsføringstudent, var det en god idé å reise til utlandet, da dette er et studium som ofte krever gode språkkunnskaper, og da spesielt i engelsk.

Maja kan fortelle at studiet hennes er veldig spennende, og at skolen gir henne god opplæring til å forstå helheten bak økonomi og markedsføring. Første året ved skolen gikk til innledning av de ulike fagene, og gir studenter muligheten til å komme inn i studiet før de setter vekt på karakterer.

Det som er en fordel med å studere på Middlesex, er at første året ikke kommer på vitnemålet. Men man må ha over 40 prosent i fagene for å fullføre året og derfor starte på andre året. Da har man tid til å komme inn studiene i tillegg til å oppleve London på en helt annen måte enn som vanlig turist, sier hun.

Middlesex University kan tilby studier innen en rekke fag, som mote, filmstudier og økonomi, og Maja kan anbefale skolen og studiestedet på det varmeste til andre studenter som ønsker å ta utdanning i London.

Universitetet byr på mange sosiale eventer, mye innenfor sport, og et uforglemmelig studentliv. London anbefales virkelig til alle studenter. Man får opplevd byen på en helt annen måte enn når man er turist, sier Maja.