Hvordan kom du fram til at det var til England du ville dra?

Jeg bestemte meg for å studere Hospitality Management for lenge siden, men var i utgangspunktet usikker på hvilken skole jeg skulle velge og hvor i verden jeg ønsket å studere det.

 

Utveksling til Storbritannia

Navn: Victoria Einarsen Westvik

Alder: 23 år

Utdanning: BBA in Hospitality Management

Studiested: Glion Institute of Higher Education, i London, England

 

Etter videregående, var jeg på en utdanningsmesse i Gøteborg, hvor jeg møtte ansatte fra Laureate som fortalte om Glion Institute of Higher Education for meg.

Laureate driver flere internasjonale skoler, som for eksempel Glion i Montreux og London, Blue Mountains utenfor Sydney, Kendall College i Chicago, og Les Roches som ligger i Marbella, Bluche, Sveits og i Shanghai.

Glion hadde akkurat de fagene som jeg var interessert i, lærere med kjempegod erfaring og kunnskap i bransjen.

De tilbyr også praksisperioder, der man får muligheten til å reise verden rundt.

Siden jeg da allerede bodde i London og elsket byen, var det et naturlig valg for meg å begynne på Glions London campus.

 

 

Kan du fortelle litt om skolen og studentmiljøet?

Glions fasiliteter ligger på University of Roehampton campus i syd-vest London. Der går det 9000 andre studenter, som gir oss et autentisk britisk universitetsmiljø.

Alle vi studentene ved Glion London har tilgang til alle lokaler som gym og bibliotek, klubber og arrangementer, som studenter ved Roehampton har.

Dette gir oss et utrolig bredt spekter av aktiviteter for oss å ta del av. Det betyr at vi får det beste fra begge verdener, en tradisjonell sveitsisk hospitality utdannelse og moderne miljøer hvor tilgangen til aktiviteter og sosiale samspill er uendelige!


 

Hvordan var søknadsprosessen?

Søknadsprosessen var veldig enkel.

Du måtte blant annet fylle ut et søknadsskjema og skrive et motivasjonsbrev.

Og hadde jeg noen spørsmål, så følte jeg virkelig at jeg kunne be inntaksavdelingen ved Glion om hjelp.

 

 

Hvordan er prisnivået og leieprisene der?

Da jeg fortalte venner og familie at jeg skulle flytte til London, så virket det som at de fleste var litt bekymret for at det skulle være et veldig dyrt sted å studere på.

Dette gjorde at jeg var urolig for at jeg ikke ville ha råd til å bo og leve komfortabelt der.

Men når man har bodd et sted en stund, lærer man seg hvor man skal handle, hvilke studentrabatter man kan benytte seg av, og lever etter det studentbudsjettet man har.

Jeg har jobbet litt ekstra på Victoria’s Secret i ferien og tjent litt ekstra lommepenger. Vil man skaffe seg en lørdagsjobb eller feriejobb, er det ganske enkelt.

Så er det jo slik at London er en av verdens mest spennende byer – så har man litt penger til overs, er det nok å bruke dem på!

Vi studenter ved Glion i London, bor i studentboligene tilknyttet universitetet i Roehamptons - et ekte britisk studentmiljø. Hvert halvår betaler jeg cirka 30 000 kroner i husleie.


 

Hva gjør du når du ikke er på skolen?

Siden London er en av Europas største hovedsteder, har denne byen en ubegrenset tilgang av ting å gjøre på fritiden.

Ettersom universitetet ligger rett ved Richmond Park, så det er vanlig å gå en tur eller spille fotball når været tillater det.

Det som er mest vanlig, er å ta en tur inn til sentrum av London, en 30-40 minutters tur med undergrunnen eller toget. Her står shopping med venner, utforsking av nye spisesteder, konserter, fotballkamper og ubegrenset antall klubber og barer, høyt på listen.

Når jeg skulle flytte hit, fortalte min pappa meg at Samuel Johnson en gang sa, ”When a man is tired of London, he is tired of life”, og det stemmer virkelig!

 

Hva er det beste med å studere i England?

Det beste for meg, er det internasjonale miljøet som finnes her, spesielt siden jeg går på et internasjonalt studie.

Her i London bor det folk fra alle verdens hjørner og det preger byen og livet her. Man lærer seg mye av de menneskene man møter hver dag, både i klassen og ellers.

I min klasse er det folk fra 15 forskjellige land, og det er spennende å lære seg om de forskjellige bakgrunnene og kulturene. Dette tror jeg ikke mange andre steder i Europa kan tilby, så det er absolutt en av de beste tingene med å studere her.

 

 

Er det noe du synes er negativt eller utfordrende med å studere i England?

Jeg trives faktisk så godt her at jeg ikke kommer på så mye negativt.

Det er et relativt hardt studie og litt annerledes studieopplegg, som det tar litt tid å venne seg til.


 

Har du eventuelt noen tips til nye studenter?

Det finnes mange bra universiteter og studier i Storbritannia, så gjør en skikkelig research på hvilket som kan passe deg best, før du søker.

Alle har ’Open Days’, der man kan komme for å kjenne på stemningen, se på campus og stille spørsmål både til lærere og studenter.

Planlegg søknaden i god tid. Det er en del ting som du må huske på, før du søker, og å planlegge godt på forhånd, gjør at det vil gå lettere.

Det tar tid å oversette alle vitnemål og referanser, og det tar tid å skrive motivasjonsbrevet, for at det skal bli så bra som mulig.

Planlegg økonomien din og sett opp et budsjett. Fordi det er så mye å gjøre i fritiden din i London, så blir man lett fristet til å bruke mer enn man egentlig har råd til. Derfor er det viktig å holde orden på økonomien for å forutse og planlegge utgiftene sine.