(StudentTorget.no):

Navn: Linda Kim Gresseth
Alder: 25 år
Utdanning: Master of Arts in Media and Communication
Studiested: City University London, England
 

Hvordan kom du fram til at det var til England du ville dra?

Jeg valgte London fordi byen er internasjonal, pulserende og har masse å tilby. 
 

Hva er den største forskjellen på å studere der og i Norge? 

Språket, kulturen og forventninger til studentene. 
 

Hvordan er en vanlig studiedag i England?  

En vanlig dag for meg i løpet av semesteret har variert veldig. Vi har hatt en del valgfag som gjør at man kan ”skreddersy” timeplanen  sin noe. Men generelt, så har vel dagene bestått av forelesninger, forberedelser til forelesninger, kafebesøk, lunsjer, eller middager med venner etter en dag med studier. 
 

 
 
 
Hvordan er studentmiljøet der?
Studentmiljøet her i London har vært veldig åpent og inkluderende. Studentene er flinke til å ta initiativ, stille opp og være sammen. Når man begynner på et studie i utlandet hvor de fleste andre også er fra utlandet, så er det også naturlig tror jeg, at alle ønsker å stifte nye bekjentskap og vennskap i løpet av tiden sin her. 
 

Hvordan var søknadsprosessen? 

Søknadsprosessen var relativt smertefri. Ved hjelp av Across the Pond, visste jeg hva jeg måtte skaffe av dokumentasjon og fikk tilbakemeldinger på motivasjonsbrevet jeg skrev i løpet av sommeren 2013. 
 

LES OGSÅ: Victoria studerer reiselivsledelse

 
 
Er det noe du synes er negativt eller utfordrende med å studere i England? 
Det har ikke vært noe konkret negativt eller utfordrende med å studere på City i London. Jeg tror mye av det som utfordrer deg på et britisk universitet, er uavhengig av universitetet om man sammenlikner det med tilsvarende universiteter i Storbritannia. Noe av det man kan forberede seg på er at ikke alle studenter er der av samme grunn som deg. Personlig, ville jeg endre studieretningen min og bygge på min bachelorgrad i HR fra Universitetet i Stavanger med en kommunikasjonsgrad fra Storbritannia. Mens andre i klassen kanskje kom her for å ta et ”pauseår”, eller finne ut av hva de ville gjøre videre. Sånn sett har det av og til vært utfordrende når man skal gjøre gruppearbeid, fordi ulike individer har ulike mål og setter ulike krav til seg selv. Men slik er det vel også i arbeidslivet, så sånn sett har det vært en lærerik opplevelse.
 
 
 
Hvordan er prisnivået og leieprisene der? 
Mat, drikke og de fleste ting (utenom bolig og transport), er rimeligere enn i Norge. Men, det er også mulig å få rimeligere bolig dersom man senker standarden og ikke forventer norsk standard. Eller ikke er så nøye med hvor man bor. Det tar alltid tid når man skal en plass i London, så sånn sett betyr det ikke så mye hvor man bor hen. Men ofte lønner det seg nok å bo i nærheten av skolen, siden det tross alt er der man tilbringer mesteparten av semesteret.
 
Leiepris per måned ligger på alt fra 6000 til 10 000 norske kroner, per person. Det avhenger av standard, sted og andre fasiliteter, eksempelvis hvis treningssenter er inkludert i leien.
 

LES OGSÅ: Vil ha flere norske studenter i utlandet

 

Kan du fortelle litt om studiet og undervisningen?  

Studiet blir på mange måter hva du gjør det til. Man kan lese seg i hjel eller heller finne en balanse. Det man lærer er å tenke kritisk, som gjør at man ikke behøver å jobbe seg i hjel. Det er veldig selvstendig arbeid på mange måter. Man velger selv om man ønsker å lese ett og et halvt, eller fire ulike kapitler om et tema, eksempelvis i forberedelser til forelesninger.
 
Undervisningen er delt opp i to deler, hvor foreleser går gjennom ukens tema i den første halvdelen, og andre halvdel blir brukt til å jobbe i grupper og presentere hva man har diskutert og konkludert med. 
 
 
Hva gjør du når du ikke er på skolen
Når jeg ikke er på skolen går jeg gjerne på tur, trener, eller er med venner i London. Jeg får også besøk fra venner fra Norge, går på konserter, ut for å spise og reiser rundt i England for å se andre deler av landet. 

 

Vil du anbefale andre å studere ved din skole, har du eventuelt noen tips til nye studenter?  

Jeg vil absolutt anbefale City til andre som ønsker å studere i London. Universitetet har høy standard, med forventninger om at man skal bidra og utvikle seg selv på en positiv måte. Det eneste tipset jeg har til nye studenter er at de bare bør hoppe i det. De kommer ikke til å angre!

 

Klikk her for å se alle studier i utlandet