Hvordan kom du fram til at det var til London du ville dra?

London har alltid vært en av mine favorittbyer, så når jeg bestemte meg for ta master i utlandet etter tre år på Universitetet i Oslo (UiO), var det ikke vanskelig å bestemme meg for hvor jeg ville søke.

Språket og den engelske kulturen har alltid interessert meg, og jeg er veldig glad for at jeg valgte å ta siste del av utdannelsen min i utlandet.

 

Utveksling til Storbritannia

Navn: Ida Lønn Barvik

Alder: 25 år

Utdanning: Masters in International Politics

Studiested: City University London, Storbritannia

 

Hva er den største forskjellen på å studere der og i Norge?

Ettersom masterløpet i Storbritannia er over tolv måneder, kontra toårig hjemme i Norge, har dette vært et veldig intenst år for meg akademisk sett.

Det har blitt mye lesing, men jeg har også tilegnet meg mer kunnskap på dette ene året enn jeg føler jeg kunne gjort på to år hjemme.

Det har styrket mine språkkunnskaper både skriftlig og muntlig, og kravet til deltakelse i undervisningen har gjort at jeg er sikrere på meg selv i presentasjonssammenhenger.

 

 

Hvordan er en vanlig studiedag ved City?

Ettersom man har undervisning cirka tre dager i uken (alt ettersom hvilke fag man velger og hvordan man legger opp timeplanen sin), blir man sittende mye på biblioteket for å lese eller ha kollokvier resten av tiden.

Det er mye koselige kafeer, både på campus og i området rundt skolen.

Så på en vanlig lesedag, sitter man på biblioteket og leser gjerne sammen med andre studiekamerater, og tar seg deretter lunsj og kaffepauser i området på, eller rundt skolen.


 

Hvordan er studentmiljøet der?

Jeg synes studiemiljøet på City University har levd opp til forventningene. Alle jeg har møtt, både i klassen og utenom, er veldig imøtekommende, og det har vært utrolig lett å skaffe seg venner og finne på ting å gjøre.

Det blir arrangert forskjellige arrangementer og gjesteforelesninger på og utenom campus, og det er også mange steder i nærheten av universitetet, hvor det har blitt arrangert quiz-kvelder og andre sammenkomster med trinnet i løpet av året.

Jeg valgte også å bli medlem av ANSA-styret for London lokalt, noe som jeg kan anbefale både for det sosiale og for å tilegne seg organisasjonserfaring i løpet av studiene.

 

Hvordan var søknadsprosessen?

Jeg synes søknadsprosessen var veldig lett og oversiktlig.

Jeg fikk hjelp av Elise, fra Across the Pond, til å sende inn min søknad, og hun var virkelig ekstremt behjelpelig og flink til å formidle informasjon og holde meg oppdatert.

Jeg var opprinnelig litt usikker på hvilket universitet jeg burde velge, og City var her også veldig flinke til å svare på spørsmål, som gjorde mitt valg lettere.


 

Er det noe du synes er negativt eller utfordrende med å studere i London?

Nei.

Så lenge man er komfortabel med å prate og lese engelsk (dette vil også gå seg til når man starter studiet), og forstår at det å ta master på ett år kontra to, som vil kreve mye lesing og pågangsmot, vil jeg absolutt anbefale alle å studere i London.

 

Hvordan er prisnivået og leieprisene der?

Ettersom den norske kronen har vært svak det siste året, har dette hatt en del å si for økonomien til norske studenter i Storbritannia.

Prisnivået i London på mat og drikke er en del rimeligere enn hjemme, men husleien er som kjent relativt høy og jeg vil anbefale at flere går sammen om å finne et sted å bo i London.

 

Kan du fortelle litt om studiet og undervisningen?

Ettersom jeg har gått statsvitenskap ved UiO, hadde jeg hatt noen av grunnfagene tidligere, som gjorde at ikke alt var nytt når jeg skulle sette meg inn i pensumet på mastergraden.

Det fine City gjør, er at man får en uke til å delta i undervisningen til de forskjellige fagene, slik at man kan velge fag etter at man har hatt en «prøveforelesning». Da har man fått treffe læreren, hatt en liten introduksjon i faget og sett pensum- og semesterplanen før man velger.

Undervisningen foregår i to ganger 45 minutter og er ofte etterfulgt av et diskusjonsseminar. Det forventes at man deltar i undervisningen og de fleste fagene har en presentasjon man skal ha i løpet av semesteret.

Noen av fagene er mer praktiske enn teoretiske i anretningen. Sånn som ved for eksempel på mitt studie, hvor vi bruker timen til å simulere GENEVA II-forhandlingene, hvor man får utdelt forskjellige oppgaver og hvilket land/forhandlingspart man skal være.


 

Hva gjør du når du ikke er på skolen?

For meg er det veldig viktig å være sosial og å bruke tiden godt, også utenom skolen.

Ettersom det har blitt ekstremt mye lesing dette året, har jeg brukt tiden utenom skolen til å besøke Londons mange markeder sammen med venner, dratt på kino, gått turer, trent, dratt på konserter og vært ute og spist.

London er en utrolig fin by, hvor det skjer masse, så det er viktig å nyte tiden man bor her også og ikke bare sitte på biblioteket.

 

Vil du anbefale andre å studere ved din skole, har du eventuelt noen tips til nye studenter?

Jeg kan absolutt anbefale City for alle som skulle ønske å studere i London. Jeg har vært kjempefornøyd!

Og et tips, er å bruke den Facebook-gruppen som blir opprettet for nye studenter til å bli kjent med andre medstudenter, før man kommer på introduksjonsuken.

Jeg tok en kaffe med noen av de andre skandinaviske studentene før jeg hadde min første dag, og det var fint å ha noen å gå på introduksjonsuken sammen med.

Utenom dette vil jeg bare si, lykke til med studiene deres!