Hvordan kom du fram til at det var hit du ville dra?

Gjennom bekjente, kom jeg i kontakt med en som allerede studerte ved skolen.

Etter å ha undersøkt undervisningstilbudet, kom jeg fram til at det var et mer skreddersydd og bedre alternativ til utdanningen jeg allerede gikk på.

Derfor tok jeg beslutningen om å bytte akademisk utdanning fra biologi ved Universitetet i Bergen (UiB), til Animal Management ved Writtle College.

 

Utveksling til Storbritannia

Navn: Anders Damm

Alder: 23 år

Utdanning: Bsc (Hons) Animal Management, Zoo and Companion Management

Studiested: Writtle College, England, via Across the Pond

 

Hva er den største forskjellen på å studere der og i Norge?

For min del, er studiegruppen adskillig mindre. Det betyr bedre oppfølging fra lærere og at man blir kjent med «hele» klassen/studiegruppen.

Språkbarrieren merker en ikke etter en liten stund og miljøet er åpent og imøtekommende.

 

Hvordan er en vanlig dag ved Writtle?

En vanlig dag går i å stå opp, dra på forelesning før lunsj og eventuelt mer forelesing.

Enkelte fag har også mye praktisk arbeid, som betyr at undervisningen skjer eksempelvis på gården, i stallen eller på smådyrsenheten.

Skolen har også egen bar på campus, hvor en gjerne møter venner på kveldstid, og sosialiserer og koser seg, før man drar tilbake til rommet sitt og gjør seg klar for neste dag.

Det er også muligheter for kino, riding, shopping, trening og å stå på skøyter, samt en masse andre aktiviteter i nærområdet.


 

Hvordan er studentmiljøet der?

Studentmiljøet er åpent og imøtekommende.

En kjenner igjen mange ansikt i mengden og man finner alltid noen å snakke med eller være med, enten det er på baren eller i kantinen.

 

Hvordan var søknadsprosessen?

Søknadsprosessen kan skje gjennom et rekrutteringsbyrå, hvor en får tildelt en personlig veileder som hjelper deg trygt og smertefritt gjennom hele prosessen.

En trenger et anbefalingsbrev, vitnemål, samt en «personal statement», hvor man skriver litt om seg selv, om interesser, mål og ambisjoner og hva som motiverer en.

 

Er det noe du synes er negativt eller utfordrende med å studere i England?

Nei, absolutt ikke.

Språket blir en veldig fort vant med og undervisningsmetoder, samt innholdet i selve undervisningene, er forståelig.

Samtidig, er det utfordrende på en positiv måte, som trigger interesse for emnet som blir undervist.

Legger en inn litt innsats er det ingen problem å henge med i undervisningen.

 

Hvordan er prisnivået og leieprisene der?

For en bachelorgrad er prisnivået fra 102 300 - 112 700 kroner kroner (9800 - 10800 pund) per år, så en må betale for seg.

På den lyse siden, er hele studiet fullt dekket av lånekassen, men fullt studie- og skolepengelån må til.

Om en skal bo på campus, er det litt varierende prisklasser avhengig av hvilken standard rommet en velger har.

For et rom med enkel seng og eget bad (vask, toalett og dusj), er prisen fra cirka 47 000 kroner (4500 pund) per år. Dette inkluderer 10 måltider i uken i kantinen.

Rommet betales gjennom studielån, men det er alltids nok penger til mat og fritidsaktiviteter.


 

Fortell litt om studiet og undervisningen?

Studiet er veldig interessant.

Første året får en opplevd og lært utrolig mye, både gjennom teoretisk undervisning og praktisk arbeid og teori. Gårds- og dyrearbeid, samt disseksjoner, er en stor og interessant del av første året.

Undervisningen er krevende og utfordrende, men overkommelig om en er villig til å legge i litt innsats.

Studiegruppene er av passelig størrelse, slik at en kan stille spørsmål uten at det blir sett ned på eller forstyrrer en større gruppe.

Lærerne er engasjerte og kan sitt emne godt, slik at de kan både undervise, men også svare og utdype om en lurer på noe.

 

Hva gjør du når du ikke er på skolen?

Det er opp til hver enkelt, hva fritiden blir brukt til.

Det er mange aktiviteter og studentmiljøer en kan bli med i; alt fra fysisk aktivitet til engasjement i dyregrupper og frivillighetsarbeid. Men, det er også helt lov til å trekke seg tilbake på rommet sitt for å se film, jobbe med skolearbeid, eller sosialisere seg med venner og nyte fritiden sin.

Det viktigste er å finne en balansegang mellom fritidsaktiviteter, venner, skole og andre forpliktelser. En betaler jo sånn sett store summer for å gå på en slik skole, derfor er det viktig å ikke falle bakpå, men å jobbe slik at en har kontroll og vet at man består alle fag og eksamener.


 

Vil du anbefale andre å studere ved din skole, og har du noen tips til nye studenter?

Absolutt å anbefale!

Det er en gyllen mulighet til å utvide kontaktnettverket sitt til internasjonale standarder, en spesialisert og spennende utdanning, samt oppleve et annet land, språk og kultur.

Samtidig, er Writtle College ikke langt fra London og de fleste internasjonale flyplassene. Det er derfor ikke så alt for langt hjem, og om en har lyst og har råd, så er det fullt mulig å ta en tur hjem en helg en gang i blant.

Ett tips er å nyte det, spesielt de første ukene bør man gå inn for å være sosial og møte nye mennesker og venner, slik at en ikke faller utenfor.

Resten kommer av seg selv!

Skolen holder til på et vakkert anlagt område og det er alltid noe å finne på.

Og om en lurer på noe, er det alltids lov å spørre en annen nordmann på campus!