Hvordan kom du fram til at det var hit du ville dra?

Jeg reiste på språkreise til Oxford da jeg var 18 år, og møtte så mange fantastiske mennesker da jeg var der, at jeg bestemte meg for at jeg ville studere på et internasjonalt universitet i England.

 

Utveksling til Storbritannia

Navn: Guro Skei

Alder: 20 år

Utdanning: BA International Development with Social Anthropology and Politics

Studiested: University of East Anglia (UEA), i Norwich, England, Storbritannia

 

Hva er den største forskjellen på å studere i England og i Norge?

Jeg har ikke studert i Norge, men ut i fra det jeg har hørt, fra venner og familie, om å studere i Norge, vil jeg si at det å studere i England er mye mer sosialt, og at man blir mer sammensveiset.

I tillegg, møter man studenter og lærere fra hele verden, og man lærer mye om seg selv og hva som er viktig i livet.

 

Hvordan er en vanlig dag ved University of East Anglia?

En vanlig dag for meg, består av å gå på universitetet for å delta på seminar eller foredrag, deretter ha lunsj med venner, for så å gå hjem og lese.

Etter å ha lest noen timer, pleier jeg å ha middag med de fantastiske jentene jeg bor med, og deretter se en film eller serie.

 

Hvordan er studentmiljøet der?

Studentmiljøet er fantastisk.

UEA ligget utenfor sentrum av Norwich, og dette gjør at det er et fantastisk studentmiljø, hvor man har alt en trenger på campus.

Pubene blir flittig brukt, og LCR, nattklubben på skolen, er et fint sted å møte nye folk.

I tillegg, er det over 200 klubber og studentsamfunn på skolen, som gjør det er lett å finne studenter med samme interesser som deg.

Studentene på UEA er ekstremt vennlige og lette å bli kjent med, og selv om jeg reiste til UEA uten å kjenne noen, hadde jeg ingen problemer med å bli kjent med nye mennesker.


 

Hvordan var søknadsprosessen?

Jeg søkte ikke gjennom en organisasjon, men om jeg skulle søke igjen hadde jeg gjort det.

Når man skal studere i England, må man søke gjennom UCAS, og man kan søke på opptil fem universiteter ved bruk av samme søknad.

Man må legge inn litt tid på å søke, men når man har sendt inn alle papirene, tar det ikke lang tid før man får vite om man har kommet inn. Eller eventuelt hvilke karakterer man trenger å forbedre, for å komme inn.

Alt er enkelt forklart, og i tillegg fikk jeg god hjelp fra UEA, som gjorde søknadsprosessen enklere.

 

Er det noe du synes er negativt eller utfordrende med å studere i England?

Jeg syntes det var litt utfordrende å lese fagspråk på engelsk i begynnelsen, men det gikk seg fort til. Man kommer overraskende fort inn i språket, og jeg tror noe av grunnen til dette, er at man bor med engelskspråklige mennesker, og snakker engelsk med de hele tiden.

Noe annet som er utfordrende, er den store friheten vi har når det gjelder hvor mye arbeid man vil legge ned i studiet. Men jeg lærte fort hvilken studiemetode som passet best for meg.

 

Hvordan er prisnivået og leieprisene der?

Prisnivået i England er lavere enn i Norge, spesielt på mat.

Da jeg kjøpte mat alene i fjor, betalte jeg cirka 200 kroner i uken. I år, kjøper jeg mat sammen med de fire andre jeg bor med, og nå betaler jeg kun 100 kroner per uke for mat.

I fjor bodde jeg på Campus, og betalte cirka 4200 kroner i leie per måned. I år, bor jeg sammen med fire venninner i et hus rett utenfor campus, og har en husleie på 3650 kroner i måneden, med alle regninger inkludert.


 

Fortell litt om studiet og undervisningen:

Jeg studerer internasjonal utvikling med sosialantropologi og politikk. Studiet er en blanding av økonomi, naturressurser, antropologi, politikk og forskningsmetoder.

Jeg liker studiet fordi det dekker så mange temaer, og man har stor valgfrihet når det gjelder fagene på andre- og tredjeåret.

Undervisningen består av foredrag og seminarer, men ellers er det selvstendig studiearbeid med prosjektarbeid, essayskriving og lesing av artikler til timene.

Lærerne er lette å bli kjent med, og de er alltid tilgjengelige på e-post om det skulle være noe man lurer på.

 

Hva gjør du når du ikke er på skolen?

Når jeg ikke er på skolen, er jeg med vennene mine, går på yoga, klatrer eller gjør andre aktiviteter.

Går også på kino, restauranter og konserter.

UEA og Norwich har mye å tilby, og man har alt man trenger innenfor kort rekkevidde.

 

Vil du anbefale andre å studere ved din skole, og har du noen tips til nye studenter?

Jeg vil anbefale alle å reise for å studere ved UEA.

Å reise hit er det beste og smarteste jeg har gjort, og jeg har ikke angret et sekund. Hver dag er en bra dag, og det er uendelig mange muligheter når det kommer til aktiviteter.

Et tips jeg skulle ønske jeg fikk før jeg reiste hit, var å prøve ut mange ny aktiviteter og ikke være så redd for å prøve nye ting.

Man lærer mye av å møte nye mennesker, både om kultur, deg selv og din egen kultur. Å prøve ut nye aktiviteter er en fantastisk måte å gjøre dette på.

Jeg skulle også ønske at noen hadde tipset meg om at jeg kom til å savne brunost og kaviar, noe som jeg nå har et lite lager av i kjøleskapet.


 

Studerer du i utlandet? Vi ønsker å komme i kontakt med norske utenlandsstudenter som ønsker å dele sine erfaringer! Klikk her for å se hva du kan bidra med.