U niversity of East Anglia (UEA) er rangert blant verdens topp 1% beste universiteter, og ligger konsistent på topp 10-listen over universitetene med de mest fornøyde studentene.

I 2013, fikk UEA også førsteplass i Times Higher Education Student Experience Survey.

 

Utveksling til Storbritannia

Navn: Harpal Sing Jhooti

Alder: 23 år

Utdanning: MSc in Brand Leadership

Studiested: University of East Anglia (UEA), i England

 

Hvordan kom du fram til at det var hit du ville dra?

Det begynte med at jeg besøkte en utdanningsmesse i Oslo, hvor jeg for første gang fikk høre om East Anglia University.

Jeg bestemte meg etter hvert for å gå igjennom de ulike programmene de hadde å tilby, og støttet på et program innen branding som ingen andre universiteter tilbød.

Det var da jeg bestemte meg for å søke på denne skolen.

Da jeg kom inn på studiet og fikk tilbud om et utrolig godt stipend fra skolen, var det ingen tvil om at det var hit jeg ville dra.

 

 

Hva er den største forskjellen på å studere i Storbritannia og i Norge?

Fra min erfaring, vil jeg si at en av de største forskjellene er menneskene man møter. I Storbritannia, har jeg blitt kjent med noen fantastiske folk jeg kanskje aldri ville møtt i Norge, og man bygger et internasjonalt nettverk.

Fra det jeg har opplevd, er det et bedre studentmiljø og lettere å bli kjent med folk her, enn det det var på mitt tidligere universitet i Norge.

Nå må det også nevnes at jeg studerte på en handelshøyskole, hvor de hovedsakelig hadde business- og økonomirelaterte fag, så jeg skal være forsiktig med å generalisere.

En får, i tillegg, et litt annet perspektiv på ting man lærer på skolen.


 

Hvordan er en vanlig dag ved University og East Anglia?

Jeg har timer tre ganger i uka, så det er mye selvstudie.

En typisk dag, for meg, begynner med undervisning, og deretter lunsj med klassekameratene, og eventuelt gruppearbeid.

Etter det, drar jeg kanskje hjem, lager mat og leser litt, før jeg tar kvelden med en film/serie, slapper av med romkameratene mine, eller går ut med venner på et eller annet sosialt arrangement.

 

Hvordan er studentmiljøet der?

Studentmiljøet er utrolig bra!

Skolen ligger utenfor sentrum og det er rett og slett et studentområde man oppholder seg i.

Man finner alt man trenger på campus. og det er nok av steder å henge ut med venner og bekjente. Det er alltid noe som skjer og jeg tviler på at jeg har hatt en eneste uke så langt, hvor jeg ikke har blitt invitert til noe sosialt.

I tillegg, har skolen over 200 utvalg og samfunn man kan melde seg inn i. Det er derfor ingen problemer med å møte nye mennesker.

 

Hvordan var søknadsprosessen?

For meg har søknadsprosessen vært veldig grei, med tanke på at jeg søkte igjennom Across the Pond, en organisasjon som hjelper til med hele
søknadsprosessen.

Det eneste jeg hovedsakelig trengte å gjøre, var å legge inn studievalg, skrive motivasjonsbrev og så eventuelt takke ja eller nei til studietilbud.


 

Er det noe du synes er negativt eller utfordrende med å studere i Storbritannia?

At det ikke går direktefly fra Norwich til Norge, er kanskje det eneste negative jeg kan komme på akkurat nå.

Det kan selvfølgelig være mye å gjøre på skolen fra tid til annen, og innleveringsoppgavene kan være krevende, spesielt på masternivå. Men dette var noe jeg allerede var forberedt på, før jeg kom hit.

Også lærer man uansett mye av disse utfordringene.

 

 

Hvordan er prisnivået og leieprisene der?

Nesten alt er billigere enn Norge, for å si det sånn.

Generelt sett, er ting litt billigere enn det vi er vant med her hjemme, og nå er det slik at jeg studerer i en by som ligger litt unna London, og dermed er det ikke så gærne priser.

Jeg vil anta at jeg bruker rundt 200 kroner i uka på mat.

På campus har vi en egen studentbar, hvor det koster cirka 25 kroner for en halvliter.

Når det gjelder boligpriser, så vil dette variere. Personlig, betaler jeg omkring 4500 kroner i måneden og dette er inkludert alt. Men generelt ligger leieprisene på alt fra cirka 3000 kroner og oppover.

 

Kan du fortelle litt om studiet og undervisningen?

Jeg studerer et program innenfor branding, hvor vi lærer hvilken rolle merkevarebygging spiller i dagens samfunn, og hvordan det kan brukes til å skape en vellykket forretning.

Vi har mange presentasjoner, gruppeoppgaver, og ikke minst, flere bedriftsbesøk gjennom semesteret, hvor vi besøker ulike selskaper.

Undervisningen er generelt veldig interaktiv og foreleserne er alltid åpne for forslag til forbedring.


 

Hva gjør du når du ikke er på skolen?

Når jeg ikke er på skolen, er jeg ofte sammen med venner, eller deltar på arrangementer som skjer rundt omkring.

Det hender også at jeg tar meg en tur til andre byer i Storbritannia sammen med venner.

 

Vil du anbefale andre å studere ved din skole, har du ev. noen tips til nye studenter?

Jeg har ikke angret et sekund på valget mitt av universitet, og kan uten tvil anbefale East Anglia University til de som ønsker å studere i Storbritannia.

Vær en aktiv student, delta på arrangementer og meld deg inn i, og prøv deg på ulike utvalg og studentsamfunn, uansett om du er usikker. Det er en fantastisk måte å bli kjent med nye mennesker på.

Men ikke glem selve studiet! Begynn å studere tidlig og ikke utsett all lesing til slutten av semesteret. Da slipper du både eksamensstress og dårlig samvittighet.

 

Studerer du i utlandet?

Vi ønsker å komme i kontakt med norske utenlandsstudenter som ønsker å dele sine erfaringer! Klikk her for å se hva du kan bidra med.