(StudentTorget.no):

Navn: Amy Brownsword
 
Alder: 20
 
Studieretning: Bachelor i Psychology
 
Studiested: University of Essex i Colchester, England
 
 
Hvordan kom du fram til at det var til England du ville dra?
 
Fra midten av ungdomsskolen har jeg alltid hatt et ønske om å bo og studere i utlandet, om det så var USA, Australia eller England. Etter mye frem og tilbake valgte jeg England, først og fremst fordi jeg liker den britiske kulturen, ikke minst språket, men også fordi det er et land jeg føler meg ”hjemme” i da min far er derfra.
 
Essex samarbeider med flere skoler rundt om i verden, så det er fullt mulig å dra på utvekslsing. Vurderer selv å ta et semester i Australia, siste året.
 

LES OGSÅ: Komplett guide til utdanning i Storbritannia

 
Hvordan var søknadsprosessen?

COLCHESTER TOWN CENTRE: Colchester er Storbritannias eldste dokumenterte by, med en historie som går helt tilbake til romersk tid. 
 
Ikke så vanskelig som man skulle ha trodd! Det gikk veldig greit, da spesielt siden jeg fikk gratis veiledning og hjelp av organisasjonen Across the Pond. De svarer på alle mulig rare spørsmål en måtte ha og hjelper deg gjennom alt som skal til for å søke seg til studier i Storbritannia.
 
 
Kan du fortelle litt om studiet og undervisningen?
 
Psykologistudiet i seg selv er ikke spesielt vanskelig, det er mer det å vite hvordan man skal skrive gode lab-rapporter og essayer som er utfordrende, i tillegg til at studiet innebærer matte som igjen må knyttes opp til Research-faget (det jeg finner mest utfordrende). Det å tilvenne seg undervisning på et nytt språk er ikke så skummelt som man skulle ha trodd. Det er som mye annet, en tilvenningssak. Etter noen uker tenker man egentlig ikke over at det er på et annet språk.
Hva er den største forskjellen på å studere i England og i Norge?

PÅ VEI HJEM: På vei hjem fra Campus, en fin 10 minutters spasertur i frisk luft en høstdag.
 
Sånn jeg har hørt det, er det kun eksamen her hjemme som teller. Vi har flere prøver og innleveringer i løpet av de ulike semestrene, som teller x antall prosent av karakteren. Det vil si at enn er nødt til å jobbe jevnt og trutt hver dag dersom man ønsker gode karakterer, noe som kan oppleves som både positivt og negativt. En annen forskjell som er relativ stor er det at man virkelig får kommet seg ut av komfortsonen sin og vokse som person, det gjør man jo selvfølgelig når man studerer her i Norge og – men på en annen måte.
 
 
Hvordan er en vanlig dag i Essex?
 
Timeplanene varierer ut i fra hvilke fag man har. Hver dag er forskjellig, men i gjennomsnitt består en vanlig dag av lectures, kanskje klasser også. Noen ganger er det rett på biblioteket etter skolen, andre ganger drar man hjem og spiser god lunsj, slapper av eller sover, før man må tilbake til neste undervisning. Jeg er så heldig og har fri hver onsdag, da pleier jeg sove ut, ha leksedag, trene og vaske klær.
 

LES OGSÅ: 10 ting du bør oppleve i Storbritannia

 
Hvordan er studentmiljøet der?


UNIVERSITY OF ESSEX: Campus med utsikt over biblioteket ved University of Essex

 

NÆR HOVEDSTADEN: Colchester ligger 86 km øst for London, kun en 45 minutters togtur unna.

 
Mine nærmeste venner er faktisk norske (det er en del norske på Essex!), men jeg har noen engelske venner også. Britiske venner tror jeg kommer seg etter hvert, nå har vi tross alt kun bodd der i tre måneder. Essex er kjent for å ha høy rangering på student satisfaction. Det er mye sosial som skjer, konstant. I tillegg er det en klubb på campus, og en SU (Students Union bar) hvor man kan møtes og henge på kveldene.
 
 
Hva gjør du når du ikke er på skolen?
 
Lekser - hehe, trener, dagstur til London, drar ut og henger med venner.
 
 
Hvordan er prisnivået og leieprisene der?
 
På campus er det ”dyrt” å bo i forhold til hva man kan få for leie av leilighet. Men det er absolutt verdt det, og noe som anbefales første året! Når det gjelder prisnivå på levekostnader er det mye billigere i Norge, og vi lever godt på pengene fra Lånekassen. Litt kjipt for alle utenlands nå som den norske kronen er blitt svak, men man får likevel mer for pengene.
 
 
Er det noe du synes er negativt eller utfordrende med å studere i England?
 
Det er ikke noe negativt med å studere i England, men det er selvfølgelig utfordrende til tider. Av og til er det skolearbeid jeg sliter med, andre ganger er det rett og slett kun litt ”hjemmelengsel” som inntreffer. Men har man gode venner man omgås med er ikke det noe problem. Man kommer seg gjennom det sammen, og alt i alt er det en erfaring rikere.
 

LES OGSÅ: Praktisk informasjon om å flytte til Storbritannia

 
Vil du anbefale andre å studere i Essex og har du noen tips til nye studenter?
 
Jeg vil anbefale andre å studere i Essex, da det kun er 45 minutter unna London med tog, en sjarmerende by å bo i og en bra skole å gå på med gode forelesere. For de som liker å være ”nærme” hjemme er det også et veldig godt valg, da man så å si kan ta en svipptur hjem i helgen. Universitetet har også fått en rekke priser for forskningen sin, i tillegg til at de har fokus på at studenter skal trives. En liten fun fact: Director av Harry Potter filmene, David Yates, gikk ut med graden sin fra Essex, og Prince Charles var på besøk nå rett før jul!
 
Sist, men ikke minst, lærer man også å sette pris på livet og alt man har hjemme. Ting man før tok for gitt setter man plutselig ekstra stor pris på. Anbefaler på det sterkeste nye studenter å vurdere utenlandsstudier, om det så kun er for et semester! Man vokser utrolig mye på det, lærer mer om seg selv, kommer seg ut i verden og blir kjent med nye mennesker og kulturer. Det er absolutt ingenting å miste ved å ta sjansen på å forlate redet og oppleve hva livet har å tilby!
 
 
Følg Amy på Instagram for å se flere bilder fra livet som student i England.
Brukernavn: yeahman01


Studerer du i utlandet?

Vi ønsker å komme i kontakt med norske utenlandsstudenter som ønsker å dele sine erfaringer! Klikk her for å se hva du kan bidra med.