Hvordan kom du fram til at det var hit du ville dra?

Jeg fant ut tidlig på videregående, at hvis jeg fikk muligheten til det, ville jeg studere et annet sted
enn i Norge. Og da aller helst i England.

 

Utveksling til Storbritannia

Navn: Amanda Soldal Rasmussen

Alder: 19 år

Utdanning: Contemporary Lens Media

Studiested: University of Lincoln, i England

 

Jeg kom raskt i kontakt med Across the Pond, som hjelper norske studenter med å søke på skoler i Storbritannia.

De bidro med alt fra informasjon og møter med de forskjellige skolene, til søknadsprosessen og andre problemer generelt. De arrangerte også flere workshoper i Norge, hvor jeg fikk muligheten til å snakke med flere universiteter i Storbritannia.

Av de skolene som gjorde inntrykk på meg, var nok Lincoln den som imponerte meg mest, og som ga mest mersmak. Så da jeg endelig skulle søke på skolene, kom Lincoln med en gang som førstevalg, og det har jeg foreløpig ikke angret på.

 

Hva er den største forskjellen på å studere i Storbritannia og i Norge?

Sammenlignet med videregående, er det noen forskjeller.

Jeg har mye mindre undervisning her borte.

Jeg har tre forskjellige fag, som hver har fire timer forelesninger og seminarer i uka.

Resten av tiden blir brukt til selvstudium.

Det er også mye større frihet når det kommer til de forskjellige prosjektene og oppgavene vi får, og det legges mye fokus på at vi skal finne våre egne vinkler og interesser gjennom studiene.


 

Hvordan er en vanlig dag ved University of Lincoln?

En vanlig dag består som regel av et par timer forelesninger og seminarer, før du setter deg ned på egenhånd eller i grupper, og jobber med skolearbeid og prosjekter du har fått.

Mesteparten av tiden blir egentlig brukt til selvstudium, og det er opp til deg selv hvordan du bruker den tiden du har blitt gitt.

Jeg har en dag i uka hvor jeg ikke har noe undervisning, så den dagen er dedikert til å samle krefter og jobbe med det som trengs.

 

Hvordan er studentmiljøet der?

Studentmiljøet i Lincoln er veldig bra!

Vi har en studentforening, hvor alle kan komme med meninger og forslag. I tillegg, setter de i stand forskjellige arrangementer og slikt flere ganger i uka.

Vi har også et utallig antall med klubber, som man kan bli med på. Det finnes så å si en klubb for alt, og hvis det mangler en, kan du alltids lage den selv.

Og det er ikke til å legge skjul på at festing er en stor del av studentlivet, og rundt om i Lincoln er det flere klubber og barer med arrangementer hver uke. I tillegg til de som studentforeningen setter i stand.


 

Hvordan var søknadsprosessen?

Takket være Across the Pond, gikk søknadsprosessen veldig greit.

Jeg sendte inn vitnemål og anbefalingsbrevet jeg hadde fått fra en av lærerne mine til skrive, fylte ut den nødvendige informasjonen, og sendte ut søknaden til de ønskede skolene.

I mitt tilfelle, måtte jeg ettersende en del ting etter hvert som skolene mottok søknaden min, siden jeg søkte på film og foto. Jeg ble da bedt om å sende inn en portefølje med tidligere arbeid som de skulle vurdere, før de endelig aksepterte søknaden.

Jeg ble også oppringt av flere for å ha et lite intervju, siden jeg ikke hadde mulighet til å komme til England for et personlig møte.

Etter det, var det bare å velge mellom de skolene som aksepterte søknaden min.

 

Er det noe du synes er negativt eller utfordrende med å studere i Storbritannia?

Nå har jeg ikke studert her spesielt lenge, dette er det første året mitt, men så langt har det ikke oppstått noe som kan sies å være særlig negativt.

Er, alt i alt, veldig fornøyd med studiestedet mitt.

 

Hvordan er prisnivået og leieprisene der?

Skolepengene er en god del dyrere enn i Norge. Du må nok belage deg på å betale rundt 12-13 000 pund (140 000 - 152 000 kroner), avhengig av hvilket studie du velger.

Men boligkostnader og slikt er til gjengjeld mye billigere her borte. Jeg bor i et av mange studentkomplekser i Lincoln, og betaler litt over 5000 pund (58 000 kroner) for ett år.

I tillegg, er mat, drikke og alt du trenger av utstyr, mye billigere enn i Norge.

Du kan også selvsagt søke på forskjellige stipender, hvis du føler at du trenger litt ekstra støtte gjennom studiene.


 

Kan du fortelle litt om studiet og undervisningen?

Contemporary Lens Media er et veldig varierende studie, med en god blanding av praktisk og teoretisk arbeid. Det består av tre forskjellige moduler: Introduction to Photography, Introduction to Moving Image, og Introduction to Lens Media History and Theory.

Hver modul har cirka fire timer i uka, og resten av tiden går til arbeid på egenhånd med fagene.

I modulene, blir det en del forelesninger, en del praktiske oppgaver, og en del diskusjoner og samtaler. Veldig variert, med andre ord.

Studiet har også noen fantastiske fasiliteter, og studentene har blant annet tilgang på et fotostudio, mørkerom og redigeringsrom, med Photoshop og andre programmer tilgjengelig. Vi har også muligheten til å låne utstyr til de forskjellige prosjektene våre, alt fra digitalkameraer og stativer, til lys og filmkameraer.

 

Hva gjør du når du ikke er på skolen?

Mye av tiden går til selvstudium, men jeg bruker også tiden på å bli kjent med nye folk.

Når du er en ny student i et helt nytt land, er det viktig å være sosial de første ukene. Hvis ikke kan det fort bli ensomt.

Selv tilbringer jeg mye tid med romkameratene mine (bor med fem andre briter), de andre studentene i klassen min, og et overraskende antall nordmenn. Vi er flere her borte enn du tror.

Jeg går gjerne på ett eller flere arrangementer i uka, for å få et avbrekk fra studiene.

Også må man selvfølgelig sette av litt tid til de kjedelige tingene, som handling, klesvask, gå ut med søpla, lage mat og lignende.


 

Vil du anbefale andre å studere ved din skole, og har du noen tips til nye studenter?

Ja, definitivt!

Lincoln er en utrolig fin by, og universitetet er utrolig bra, både når det gjelder utdanning og studentlivet.

For norske elever, er en utdanning i utlandet gull verdt. Det er en fantastisk opplevelse, og jeg kan ikke forestille meg et bedre sted å oppleve noe slikt på enn i Lincoln.

 

Studerer du i utlandet?

Vi ønsker å komme i kontakt med norske utenlandsstudenter som ønsker å dele sine erfaringer! Klikk her for å se hva du kan bidra med.