Hvordan kom du fram til at det var til Warwick du ville dra?

For meg var valget veldig enkelt. Jeg valgte det universitetet som var på toppen av rankingene.

 

Utveksling til Storbritannia

Navn: Kristoffer Gregersen

Alder: 20 år

Utdanning: Bachelor i økonomi

Studiested: University of Warwick, i England, Storbritannia

 

Hva er den største forskjellen på å studere i England og i Norge?

Nå har jeg aldri studert i Norge, så det vet jeg faktisk ingenting om.

Derimot, kan jeg jo nevne den åpenbare forskjellen at, når man ikke er i Norge, kan man ikke lenger kommunisere på norsk. Det å plutselig bare skulle prate engelsk, sosialisere på engelsk, lese bøker på engelsk og ha forelesninger på engelsk, var i alle fall en ganske krevende overgang for meg.

Dessuten kan jeg jo supplere med at engelskmenn har en herlig tørr humor man ikke får oppleve i Norge.

 

 

Hvordan er en vanlig dag på Warwick?

Den vanlige dagen eksisterer egentlig ikke, for man har så mye frihet til å fylle den med alt man vil.

Man har kanskje tre-fire forelesninger og seminarer i løpet av dagen, pluss noen timer på lesesalen, og resten av tiden går med til å delta i foreninger og sportsklubber, delta på arrangementer og å være sosial.

 

 

Hvordan er studentmiljøet der?

Studentmiljøet er fantastisk.

For det første, er Warwick en utrolig internasjonal skole, så halvparten av alle du møter er fra et annet land enn England, og kanskje nettopp derfor har alle en voldsom forståelse for at man kommer fra ulike kulturer og er forskjellige.

For det andre, er Warwick det universitetet i England med flest ulike studentforeninger. For noen kan det jo kanskje også være verdt å nevne, at vi har en egen nattklubb, for de som liker å feste, og flere puber/barer, hvis man heller foretrekker å sette seg ned og prate.


 

Hvordan er prisnivået og leieprisene der?

Leieprisene er vel likt som i Norge, vil jeg tro.

Alt ut ifra hva slags standard du vil ha, hvor mange du vil dele kjøkken med, og om du vil ha eget bad eller ikke, så ligger prisene på fra 320-700 pund i måneden.

 

Fortell litt om studiet og undervisningen?

Som sagt, studerer jeg økonomi, og undervisningen skjer delvis gjennom selvstudie, delvis gjennom forelesninger og delvis gjennom seminarer.

På forelesningene, er vi gjerne en 300-500 studenter, og på seminarene mellom 10 og 20 studenter.

Undervisningen er førsteklasses, der du har noen av verdens fremste forskere som forelesere, og seminarholderne er motiverte doktorgradsstudenter som gjør alt de kan for å hjelpe deg.

 

Hvordan var søknadsprosessen?

Søknadsprosessen var særdeles krevende.

Det er så ufattelig mye å sette seg inn i. Man må beregne en hel helg, bare for å forstå hva UCAS er, og deretter må man bruke det neste halve året på selve søknaden og søknadsprosessen.

Et lite tips: Hvis et universitet sier at noe er et krav, så er det et krav, og man kan bare glemme særbehandling fordi man er norsk. For meg, betydde det å måtte ta S1 og S2 matte på ett år og få seks i begge fag, enda jeg prøvde å krangle daglig for å få dem til å fire litt på kravene.


 

Er det noe du synes er negativt eller utfordrende med å studere i England eller ved University of Warwick?

Det må vel bli at alle er helt sjokkert over at du drikker kaffe i stedet for te, og når de endelig ser ut til å roe seg litt ned for det, blir de like sjokkerte når de oppdager at du drikker kaffen uten en kartong melk og en kilo sukker.

Man lærer seg i alle fall å kjenne verdien av kunne nyte kaffen sin i fred.

Det eneste negative med Warwick, er vel at man blir presset så hardt på det faglige, og man er omringet av noen av verdens beste studenter, samtidig som det skjer veldig mye annet som man kunne tenke seg å drive med.

Noen ganger kan det være vanskelig å vite hva man skal prioritere.

 

Hva gjør du når du ikke er på skolen?

Vel, per definisjon er jeg alltid på skolen, i og med at jeg bor på campus.

Jeg kan jo for samarbeidvillighetens skyld vri spørsmålet over på hva jeg driver med når jeg ikke studerer, og da går hverdagen med til trening, deltagelse i ulike studentsamfunn og annet sosialt samvær.

Jeg er for øvrig også en ivrig gjest hos skolens egne Art Centre, som har en rekke oppsetninger av ulike teaterstykker, operaer og musikkstykker.


 

Vil du anbefale andre å studere ved din skole, og har du noen tips til nye studenter?

Jeg vil absolutt anbefale Warwick som studiested.

Universitetet er i toppklasse, der du vil få verdens fremste fagfolk som forelesere og pushet til å nå ditt potensiale.

Mitt beste tips må bli å jobbe hardt fra første dag og å gripe de mulighetene man har til å bli engasjert i ulike studentsamfunn. Det er den letteste måten å bli kjent med folk på og å få relevant erfaring man vil ha glede av senere i livet.